Haberler

Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepki

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki- Konya'da HUDER üyesi bir grup, Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürlere köşelerinde yer verdikleri gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesinin iki yazarı ve gazete yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya şubesi üyesi bir grup avukat, Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürlere köşelerinde yer verdikleri gerekçesiyle, Cumhuriyet gazetesinin iki yazarı ve gazete yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki- Konya'da HUDER üyesi bir grup, Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürlere köşelerinde yer verdikleri gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesinin iki yazarı ve gazete yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya şubesi üyesi bir grup avukat, Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürlere köşelerinde yer verdikleri gerekçesiyle, Cumhuriyet gazetesinin iki yazarı ve gazete yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.HUDER Konya Şube Başkanı Mehmet Şamil Şenalp, Konya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıların sorumlusunun İslam alemi olarak gösterilmeye çalışıldığını söyledi.İslam'ın huzur ve barış dini olduğuna dikkati çeken Şenalp, İslam'ın terör ile bir arada anılmasını çirkin bir proje olarak nitelendirdiklerini ifade etti.Şenalp, Paris'te yaşanan saldırının ardından Cumhuriyet gazetesinin, Charlie Hebdo dergisindeki bazı karikatürleri yayınlamasının, İslam alemine yönelik yürütülen komplonun devamı olduğunu aktardı."Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren, aşağılama ve değersiz görmeye yönelik girişimleri" kınayan Şenalp, "İfade hürriyeti Peygamber Efendimize istediğini söyleyebilme, onu istediği gibi resmedebilme hakkını vermez. Dini değerlere hakaret, fikir ya da basın özgürlüğü söylemleri ile maskelenemez" diye konuştu.Şenalp, yaşananlara ilişkin kayıtsız kalmayacaklarını belirterek, şunları kaydetti: "Cumhuriyet gazetesi yetkililerinin ve köşe yazarları Ceyda Karan ile Hikmet Çetinkaya'nın Müslümanları derinden üzen ve tepkilerini çeken karikatürleri köşelerinde yayınlayarak suç işlediklerini düşünüyoruz. Bu nedenle haklarında Konya Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunuyoruz. Tüm inananları, basın yoluyla Müslümanların kutsallarına hakaret eden ve bu şekilde halkı kin ve düşmanlığa tahrik edenlerin her türlü kışkırtmalarına karşı, tepki ve mücadeleyi hukuk içinde vermeye davet ediyoruz."Açıklamanın ardından şikayet dilekçesi, Konya Cumhuriyet Başsavcılığına verildi. .

Kaynak: AA / Güncel

Konya Adliyesi Charlie Hebdo Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title