Haberler

'Çakal'a Müebbet Hapis Cezası

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, Manisa yolu kenarında minibüsünde köfte satan Onur Çetinkaya'yı tancayla yaralayan, burada yemek yiyen kamyon şoförü İsmail Balta'yı öldüren, tanınmamak için saçlarını, Bruce Wills'in 'Çakal' filminde canlandırdığı...

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, Manisa yolu kenarında minibüsünde köfte satan Onur Çetinkaya'yı tancayla yaralayan, burada yemek yiyen kamyon şoförü İsmail Balta'yı öldüren, tanınmamak için saçlarını, Bruce Wills'in 'Çakal' filminde canlandırdığı karakter gibi sarıya boyatan 32 yaşındaki Hayri K. ağırlaştırılmış hapis ve 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dava konusu olay, geçen 15 Temmuz'da, Bornova'daki 57'inci Topçu Tugayı Tuğsavul Kışlası karşısında meydana geldi. Seyyar köfteciye giden cezaevi firarisi Hayri K., satıcı 25 yaşındaki Onur Çetinkaya'yı boğazından vurarak ağır yaraladı, kendisine müdahale eden kamyon şoförü 33 yaşındaki İsmail Balta'yı ise, ayağı ile yüzünden vurarak öldürdü. Daha sonra öldürdüğü İsmail Balta'ya ait kamyonla kaçmaya çalışan Hayri K., yaklaşık üç kilometre sonra arkadan çarptığı yolcu otobüsünün şoförünü de tehdit etti. Bu sırada kendisine müdahale etmek isteyen polis ekipleriyle çatışmaya giren Hayri K., karnından vurulup etkisiz hale getirildi.

Cinayet suçundan girdiği cezaevinden kendisine yardım etmeyen ailesini cezalandırmak için firar ettiği belirtilen Hayri K.'nin, bu olaydan 8 gün önce de babasıyla tartıştığı sırada rasgele ateş ettiği, bu sırada tahta tavanı delen kurşunlardan birinin üst katta uyuyan hurdacı 54 yaşındaki Yüksel Tıkıroğlu'nun boynuna isabet ederek ölümüne neden olduğu ortaya çıktı. Hayri K.'nin ayrıca bu cinayetin ardından polisin takibinden kurtulmak için görünüşünü değiştirerek Bruce Willis'in başrolünü oynadığı 'Çakal' filmindeki gibi saçlarını sarıya boyattığı ortaya çıktı. Hayri K. hastanede tedavisi devam ederken tutuklandı, hakkında dava açıldı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hatalıkları Hastanesi'nden gönderilen raporda, sanık Hayri K.'nin cezai ehliyetinin bulunduğu bildirildi.

"VURDUĞUM KİŞİLERİ TANIMIYORUM"

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın üçüncü duruşmasına, İsmail Balta'yı öldürmek, Onur Çetinkaya'yı da öldürmeye teşebbüs suçundan hakkında iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, yağma ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçlarından da 16 yıl hapis cezası istenen sanık Hayri K. ile İzmir Barosu tarafından görevlendirilen avukatı Ayşegül Akhan, şikayetçi Onur Çetinkaya ile babası Muharrem Çetinkaya katıldı. Tutuklu yargılanan Hayri K. ifadesinde "Benim olayda ölen ve yaralanan kişilerle önceye dayanan bir husumetim, tanışıklığım yoktur. Ben niçin onlara ateş ettim, niye öldürdüm bilmiyorum. Arabayı niye aldım, oradan neden ayrıldım şu anda onları dahi bilmiyorum. Niye böyle bir suç işledim, izah edemiyorum. Suçta kullandığım silah ruhsatsızdır. Daha önceki olaylardan dolayı hasımlarım olması nedeniyle üzerimde taşıyordum. Bildiğim kadarıyla zabıtlarda yaralanan veya ölen kişinin elinde barut izi çıkmış. Onlar acaba olayda silah kullandı mı? Bu husus araştırılsın. Ben olay tarihinde uyuşturucu aldığım için olayı da hatırlamıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, yargılama sonunda, sanık Hayri K.'yi adam öldürme suçundan ömür boyu hapis, diğer suçlarından da toplam 23 yıl hapis ve 2 bin lira para cezasına çarptırdı.

BİR DAVA DAHA VAR

Cinayet suçundan girdiği cezaevinden izinli olarak çıkan, ancak bir daha dönmeyerek firar eden Hayri K. hakkında, bu olaylardan 8 gün önce, İzmir'in Basmane Semti 1039 Sokak 61 numaradaki evde, babasıyla tartışırken rasgele ateş edip, üst katta uyuyan hurdacı 54 yaşındaki Yüksel Tıkıroğlu'nun ölümüne neden olmaktan da ayrı bir mahkemede dava açıldı. Bu davanın duruşmaları henüz başlamadı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muharrem Çetinkaya Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title