Haberler

Burdur Ekonomisinde Ufuk Turu

Güncelleme:

BAKA, Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Kalkan ve KOSGEB Burdur İl Müdürü Hamza Alper ile biraraya geldi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Kalkan ve KOSGEB Burdur İl Müdürü Hamza Alper ile biraraya geldi. BAKA ile KOSGEB'in geçen yıl iki kez gerçekleştirdiği uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin bu yıl ilçelerde de gerçekleştirilmesi gündeme alındı. BAKA, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Recep Kalkan ile de Burdur ekonomisiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Burdur Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Mehmet Candan, ekonomisinin yüzde 70'i hayvancılık ve tarıma dayanan Burdur'un ekonomisine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. BAKA ekibi ilk olarak KOSGEB İl Müdürü Hamza Alper ile Burdur YDO'da toplantı gerçekleştirdi. BAKA ile KOSGEB'in birbirini tamamlayıcı olduğu, karşılıklı işbirliğinin artırılarak sürdürülmesi için yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantıda, iki kurumun 2011'de Burdur'da iki kez düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin bu yıl il merkezinin yanısıra Bucak ve Gölhisar ilçelerinde de düzenlenmesi gündeme alındı.

Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na geçen BAKA ekibi, Başkan Recep Kalkan ile biraraya geldi. Oda Genel Sekreteri Hüseyin Başıbüyük'ün de hazır bulunduğu toplantıda aynı zamanda Göller Bölgesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı olan Recep Kalkan, BAKA'nın bölge için büyük şans olduğunu ve kalkınma ajansının faaliyetlerini yakından takip ettiğini söyledi.

Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda 27 oda ve toplamda 10 bin 646 kayıtlı üye bulunduğunu belirten Recep Kalkan, "Halkbank aracılığı ile esnafa kolay, zahmetsiz, kefilsiz, prosedürsüz ve düşük maliyetli kredi veriliyor. Esnaf bu sayede kendini ayakta tutabiliyor. Daha etkin ve başarılı işler yapabiliyor" dedi.

Diğer kooperatifler esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifini örnek almasını isteyen Recep Kalkan, özellikle son yıllarda tarım ve hayvancılık alanında bir çok kooperatif kurulduğun ancak üst birlikleri olmaması nedeniyle il çapında kaldıklarına dikkat çekti. Toplantıda, Burdur'un beklentisinin MAKÜ'ün öğrenci sayısının artırılması olduğu, Antalya, Fethiye, Ankara karayolunun il ekonomisine ekonomik değer olarak yansıması, yol üzerinde tescilli Burdur Şişi ve ceviz ezmesi ile diğer yöresel ürünlerin satışının yapılacağı dinlenme tesislerinin yapımı için imar sorunları ele alındı.

Burdur'un Isparta ve Antalya ile birlikte ekonomik gelişimi ve kalkınması için yapılacak çalışmalarda BAKA'nın her zaman göreve hazır olduğunu belirten Genel Sekreter Tuncay Engin, kalkınma ajansının sürdürdüğü ve planladığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Tuncay Engin Türkiye Burdur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title