Haberler

Bünyamin Aygün'ü El Kaide Kaçırdı, Öso Kurtardı

Gazeteci Bünyamin Aygün'ü Suriye'de El Kaide uzantısı Irak Şam İslam Devleti (İŞID) milislerinin kaçırdığı, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı "İslam Cephesi" üyeleri ise İŞID'ın elinden kurtararak MİT Dış Operasyonlar Başkanlığı'na bağlı time teslim etti Türk İstihbarat birimleri, 40 gün önce kaçırılan Aygün'ün esir tutulduğu evi belirledi.

Gazeteci Bünyamin Aygün'ü Suriye'de El Kaide uzantısı olan Irak Şam İslam Devleti (İŞID) milislerinin kaçırdığı, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı "İslam Cephesi" üyeleri ise İŞID'ın elinden kurtararak MİT Dış Operasyonlar Başkanlığı'na bağlı time teslim etti.

Suriye'de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, 40 günlük esaretin ardından dün akşam Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Alınan bilgilere göre Türkiye sınırından yaklaşık 20 kilometre içerde El Kaide'ye bağlı gruplar tarafından kaçırılan Aygün için önce Türk istihbarat birimleri devreye girdi. Türk İstihbarat birimleri,  Aygün'ün esir tutulduğu evi belirledi. Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle Özgür Suriye Ordusu'na bağlı gruplardan "İslam Cephesi" üyeleri, Aygün'ün esir tutulduğu evin bulunduğu bölgeyi kuşattı. 4 gün süren çatışmaların ardından Aygün kurtarıldı. İslam Cephesi'ne bağlı Ehraru'ş Şam grubu üyeleri, Aygün'ü kurtarırken, onu esir tutan El Kaide uzantılı İŞID milislerini esir aldı.

Aygün : Beni esir alanları esir aldılar

Gazeteci Bünyamin Aygün, kendisini özgürlüğe götüren süreci anlatırken, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'nın kendisinin kurtarılması için devreye girdiğinden emin olarak kurtarılmayı beklediğini söyledi. Aygün, "Beni kaçıran örgüt, El Kaide bağlantılı bir örgüttü. Tam olarak söylemediler ama Irak Şam İslam Devleti olduğunu biliyorum. Çünkü çeşitli ibareleri vardı" dedi. Özgür Suriye Ordusu'nun, esaretinin son günlerinde geniş bir operasyon başlattığını anlatan Bünyamin Aygün, "En son kaldığımız yerde de yaklaşık 3-4 gündür çatışmalar devam ediyordu ve her an bizim oraya da bomba düşecek diye düşünüyordum. Çatışmalar burnumuzun dibindeydi. Ama sağolsunlar Sayın Başbakan'ın talimatıyla Dışişlerinin de devreye girmesiyle, meslek örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin de devreye girmesiyle özellikle İHH İnsani Yardım Vakfı'nı, Türkiye Foto Muhabirleri, Gazeteciler Cemiyetini es geçmemek lazım, bunların her attığı adım bana orada biraz daha iyi davranmalarını sağlıyordu" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle Özgür Suriye Ordusu'nun esir olarak tutulduğu eve yönelik baskı kurduğunu ifade eden Aygün, "Beni onlar kurtardı. Yani beni onlar ((İŞID) serbest bırakmadı. Hatta Özgür Suriye Ordusu beni tutanları da esir aldı. Özgür Suriye Ordusu'nun Türkiye'de Ehraru'ş Şam diye bilinen birimi, beni kurtardı, onları da esir aldılar" dedi.

AA'nın ulaştığı görüntülerde Aygün, Suriye'de ÖSO'ya bağlı grup tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Dış Operasyonlar Başkanlığı birimine bağlı 8 kişilik timine teslim edilirken, "Çok teşekkür ederim. Cephe İslami'ye, Ehraru'ş Şam ve Türk İshtibaratına. Sonsuz teşekkürler, Allah razı olsun" ifadelerini kullanıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Bünyamin Aygün Suriye Işid Politika Güncel Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title