Haberler

Buldan'da Teröre Sessiz Protesto

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde son dönemde yaşanan terör olayları sessiz yürüyüş ile protesto edildi.

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde son dönemde yaşanan terör olayları sessiz yürüyüş ile protesto edildi. CHP milletvekillerinin de katıldığı yürüyüşte Buldanlılar Türk bayraklarıyla yürüyüp, terörü kınadı.

Buldanlılar, son dönemde yaşanan terör olaylarına 'sessiz yürüyüş' düzenleyerek tepki gösterdi. Buldan Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gülbay, CHP Denizli milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan'ın da katıldığı yürüyüşte 500'den fazla Buldanlı vücutlarına sardıkları ve ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile terörü kınadı, şehitleri andı. Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Sessiz Yürüyüşte Buldan sokakları kırmızı- beyazı büründü. Slogan atmadan ilçedeki caddelerini dolaşan grup, Belediye Meydanı'nda protesto yürüyüşüne son verdi.

OYBİRLİĞİYLE ALINDI, DİĞER PARTİLER KATILMADI

Sessiz yürüyüş kararının Buldan Belediye Meclisi'nin tüm üyelerinin oybirliği ile alınmış olmasına rağmen yürüyüşe, CHP'li meclis üyeleri dışında diğer siyasi partilerin meclis üyelerinin katılmaması dikkat çekti. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'ın, sessiz protesto yürüyüşünde, Buldanlı esnafın da kepenk kapatarak, terör olaylarını protesto edeceğini açıklaması, AK Parti Budan İlçe Teşkilatı tarafından eleştirilmişti. Tartışmalı kepenk kapatma protestosuna esnaf katılmadı, ancak yürüyüşe destek verdi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melike Basmacı Mustafa Gülbay Denizli Buldan Politika Güncel Haberler

title