Haberler

    Brown'u Vuran Polis İstifa Etti

    Güncelleme:

    ABD'nin Missouri eyaletindeki Ferguson mahallesinde silahsız siyah genç Michael Brown'u vuran polis memuru Darren Wilson görevinden istifa etti.

    Yaklaşık dört ay önce ABD'nin Missouri eyaletindeki St Louis kentinde, silahsız bir siyah genci vuran ve geçen hafta jüri tarafından suçsuz bulunan ABD'li polis memuru Darren Wilson, avukatları aracılığıyla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

    Wilson istifa dilekçesinde, "Bana görevime devam etmemin Ferguson sakinlerini ve polislerini riske atacağı söylendi. Böyle bir duruma izin veremem" ifadesini kullandı.


    (18 yaşındaki Michael Brown'a altı el ateş edip öldüren Darren Wilson )

    GÜNLERCE SÜREN İSYAN

    Missouri eyaletine bağlı St. Louis bölgesindeki Ferguson kentindeki olay sonrası kentte günler süren isyan başlamıştı. Hafta içinde mahkeme, Wilson'ın yargılanmasına gerek görmeyince ABD'nin birçok kentinde gösteriler yeniden alevlenmişti.

    "VİCDANIM RAHAT" DEMİŞTİ

    Wilson, olayla ilgili verdiği röportajda ise 'görevini yaptığını ve vicdanının rahat olduğunu' söylemişti.

    "KARA CUMA" PROTESTOLARI

    9 Ağustos'ta Brown'un polis kurşunuyla ölmesi, ülkede siyahlara yönelik ayrımcılık konusunun tekrar gündeme gelmesine ve başta olayın yaşandığı Ferguson olmak üzere çeşitli kentlerde çok sayıda protestoya neden oldu.

    Ülkede en fazla alışveriş yapılan günlerden biri olan ve 'Kara Cuma' diye bilinen Şükran Günü öncesi, ülkenin dört bir yanında toplanan eylemciler alışveriş merkezlerini doldurarak siyahlara yapılan ayrımcılığı protesto etti.

    Walmart, Target ve Macy's gibi ülkenin önde gelen mağaza zincirlerini protesto eden eylemciler, çalışma koşullarının da iyileştirilmesini talep etti.

    BROWN NASIL VURULDU?

    Michael Brown ve arkadaşı Dorian Johnson 9 Ağustos günü yolda yürürken, polis Darren Wilson iki arkadaştan kaldırıma geçmelerini istedi. Görgü tanıkları ikilinin polisle tartıştıklarını, ardından da polisin silahını ateşlediğini anlatıyor. Brown ve Dorian Johnson farklı yönlere kaçarken, polis memuru takip ettiği Brown'a altı kez ateş etti. Bu noktadan sonra tanık ifadeleri değişiyor. Polisin ellerini havaya kaldırmasını emrettiği Brown'ın bu emre uyduğunu söyleyen ifadeler var. Wilson'ın polisin üzerine yürüdüğü iddiası da var. Ferguson polisi olaydan sonra siyah gencin hırsızlık yaptığını gösteren güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı. Ancak polis memurunun, Brown'ın hırsızlık yaptığından haberi olmadığı ortaya çıktı.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Darren Wilson Michael Brown Missouri Politika Güncel Haberler

    Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

    Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

    Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

    Bakmadan Geçme

    Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917
    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    500

    Yorumlar (5)

    HasanMobil-IOS:

    Abd yanıyor. Fakat gezide 26 saat aralıksız canlı yayın yapan CNN'haber proğramında abd'nin yanışını haber bile yapmıyor

    12
    0
    yanıtYanıtla
    SubaşımobilWeb@haberler.com:

    Bizi karıştırmak isteyen abd daha kötü ol inşallah sel vurur kasırga vurur daha kötü olun

    8
    0
    yanıtYanıtla
    kapkara:

    HALKIN GAZINI ALMAK İÇİN YAPILMIŞ BİR İSTİFA . tekrarınının olmayacağının garantisi yok yani. .

    6
    0
    yanıtYanıtla
    oyun bozan:

    abd herkesin isine comak sokacak fakat kendi icerisindeki ayrimciliktan hukuksuzluktan hic kimsenin haberi olmayacak siyaset bu polis memuru elinde oyuncak tabancayla kimseyi tehdit etmeyen bir genci uyarmadan 6 kursun sikiyor ceza bile almiyor TURKIYE de olsa butun gezikafalilar chp liler vatan hainleri utanmaz sikilmazlar sokaga dokulurdu. . . . . .

    2
    1
    yanıtYanıtla
    hey corc versene borc:

    cok cahilsiniz adam devlet baskısından işi bırakmadı kendi bıraktı cünkü mahallede adamı vururlar diye şimdi adam kacar başka memlekete yerleşir cinayeti işledigi yerde yaşamıycak herhalde gelip adamı vursunlar sonra

    2
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title