Haberler

Blıkesir'de Boru Patladı, Su Basan Evdeki Yaşlı Kadın Öldü

Balıkesir'in Altıeylül İlçesi Plevne Mahallesi'nde, su şebekesinde patlayan ana boru 1 kişinin ölümüne neden oldu, su içinde kalan 2 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Balıkesir'in Altıeylül İlçesi Plevne Mahallesi'nde, su şebekesinde patlayan ana boru 1 kişinin ölümüne neden oldu, su içinde kalan 2 kişi de hastaneye kaldırıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ekipleri borunun tamiratını yaparken, itfaiye ekipleri de 10'a yakın evin bodrum katından suları tahliye etti.

Balıkesir'in pek çok mahallesini susuz bırakan, Altıeylül ilçesi Plevne Mahallesi'nde arıza meydana gelen su borusu, BASKİ ekiplerince tamir edildi. Kente dün saat 15.00 sıralarında su verilmeye başlandı. Ancak saat 22.20'de İkizcetepeler Barajı'ndan kente su sağlayan, Demiryolu Caddesi'ndeki ana boru patladı.

Nehir gibi akan sular çevredeki evlerin bodrum katını bastı. Açelya Sokak Sözer Apartmanı'nın bodrum katında oturan 70 yaşındaki Nadire Poyraz ile kızı Hatice Poyraz ve torunu Mukaddes Aslan bir anda eve dolan sularda mahsur kaldı. Hatice Poyraz ve Mukaddes Aslan su baskınından kaçmayı başarırken, boğulmak üzere olan Nadire Poyraz, komşularının da yardımıyla evden çıkarılarak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Nadire Poyraz kurtarılamadı. Hatice Poyraz ve torunu Mukaddes Aslan da hastanede tedaviye alındı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, BASKİ ekipleri patlayan suyu keserek tamirata, 50 kişilik itfaiye ekibi de bodrum katlara dolan suları tahliye çalışmalarına başladı. BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, aynı yerde daha önce tamirat yaptıklarını belirterek olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Daha önce olan bir sızıntıyı kontrol altına almak amacıyla önceden programlı 1000'lik hattımızdaki boruda arıza çalışması vardı. Bu çalışmayı saat 15.00 sularında tamamladık ve şehre su verdik. Saat 22.20 sıralarında patlama olduğu söylendi. Bu patlama mevcut cam elyafı boruda oldu. Sağlıklı bir boru değil. Bizim imalata yakın bir noktada suyu kontrollü olarak vermemize rağmen bir patlama yaşandı. Bu patlama nedeniyle de maalesef çok üzgünüz. Su bakını sonucu bir evin bodrumunda bir aile zarar gördü. Bir vatandaşımızın hayatını kaybetti. 1000'lik hatta su miktarı bayağı yüksek. 1 metre çapındaki boru patladı. Arkadaşlarımız patlayan bölümle ilgili tamirat çalışması yapıyor. Su baskınına uğrayan vatandaşlarımızın evlerinde zabıta, itfaiye ve BASKİ görevlileri zarar tespit çalışması yapıyor. Halkımızı mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan sağduyu bekliyoruz. Son dönemde bu tür arızalar sık oldu ve üst üste geldi. Tecrübeli ekibimiz hepsini çözdü. Bu son olay beklenmedik bir şey. Bu mübarek gecede yaşananlar için üzgünüz." - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Plevne Mahallesi Altıeylül Balıkesir Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title