Haberler

Bilecik 13 Üniversiteye Ev Sahipliği Yapıyor

14 üniversiteden oluşan ADIM Üniversiteleri Birliği’nin toplantısının açılış töreni Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

14 üniversiteden oluşan ADIM Üniversiteleri Birliği'nin toplantısının açılış töreni Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılış törenine Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve ADIM üniversitelerinin içinde yer alan üniversitelerin akademisyenleri ve rektörleri katıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşma yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, ADIM Üniversiteleri Birliği'nin 30 Mart 2001 tarihinde Adnan Menderes Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliği ile kurulduğunu belirtti. Taş, "Bu üniversiteler Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünde bir araya gelerek eğitim-öğretim, bilimsel-teknik, sosyal- kültürel alanlarda işbirliği konularında birlikte hareket etmek üzere ADIM adı altında ortak bir protokol imzaladılar. Zaman içinde bu 4 üniversiteye Afyon Kocatepe Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de eklenerek ADIM Üniversiteleri Birliği 14 üyeden oluşan büyük bir aileye dönüştü. ADIM Üniversiteleri Birliği, işbirliği programı çerçevesinde lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projeleri, sosyal ve kültürel alanlarda yapılacak ortak çalışmalarla ilgili esasları belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaç ışığında birlik belki de yeni üyelerin de katılımıyla bundan sonra da çalışmalarına daha etkin bir şekilde devam edecektir" dedi.

"Dünyada değişmeyen tek kural değişimdir"

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise, dünyada tek değişmeyen kuralın değişim olduğuna değinerek, "Dünyada her şey değişiyor. Günü gününe uymuyor. Zamanla o kadar çok değişti ki özellikle iletişim çağı başladı. Dünya o günden bu yana başka bir dünya oldu. Biz devlet olarak, millet olarak bu gelişmelere ayak uydurmak zorundayız. Dünyadaki gelişmeleri izleyemezsek geri kalmaya mahkumuz. Gelişmiş ülke ve devlet olmak istiyorsak teknolojiyi en iyi şekilde günün biçimini sosyal ve siyasi değişimini izlememiz ve buna göre üniversitelerin ülkemize örnek olması gerekiyor. Üniversiteler bir ülkenin dışarıya açılan kapılarıdır. Bunun için üniversitelerde akademik özgürlük vardır, düşünme özgürlüğü vardır. Bu açıdan üniversiteler ülkelerin en önünü açan en gelişmiş kurumlarıdır. ADIM Üniversiteleri'nin açılışı hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Toplantı, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mansur Harmandar İbrahim Taş Bilecik Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917
'Anne beni bir şey ısırdı' diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

"Anne beni bir şey ısırdı" diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title