Haberler

Berkin Elvan'ın Ölümünün 40. Gününde Yemek Verildi

Berkin Elvan için ailesi ve sevenleri, bugün saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde 40. gün yemeği verdi.

Gezi Parkı protestoları sırasında gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanarak uzun süre hastanede tedavi gören ve 11 Mart’ta hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün 40. gününde yemek verildi.

Berkin Elvan, İstanbul’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanmış, 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart’ta hayatını kaybetmişti. Elvan için ailesi ve sevenleri, bugün saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde 40. gün yemeği verdi. Dün sosyal paylaşım sitelerinden de duyuru yapılırken, Berkin Elvan’ın portresinin bulunduğu masaya 1 adet ekmek ile anı defteri ve mum bırakıldı.

Yemek öncesi lokma ve bağış duası yapıldı. Türkçe yapılan dua, Okmeydanı Cemevi Dedesi Binali Doğan tarafından okunurken, davette gazeteci Ceyda Karan ve Ruşen Çakır da yer aldı.

Katılımcıları kapıda karşılayan, davetlilerle tek tek ilgilenen baba Sami Elvan, oğlunun 40. gün yemeğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu konulardan sıkılıyorum artık. Bir basamak ileri gidemiyoruz. Yeni atanan savcılar konunun üzerine eğildiklerini, üzerine düştüklerini ifade ediyorlar. Temennimiz; davanın adil şekilde bir an önce sonuçlanması” dedi.

Adalet istediklerini kaydeden ve adaletin yerini bulacağına inandıklarını ifade eden Elvan, temennisinin faillerin en kısa sürede ortaya çıkarılması olduğunu söyledi.

Anne Gülsüm Elvan’ın, oğlunun 40. gün yemeğine yakınlarının kollarında geldiği ve geçirdiği kısa süreli fenalık nedeniyle Cemevi’nin sağlık kabininde tutulduğu öğrenildi. Dayılardan Gürsel ve Kenan Düzen’in oldukça bitkin olduğu gözlenirken, yemek menüsünde pilav, kavurma ve baklava yer aldı. Yemeğe katılımın yüksek olması dikkat çekti.Öğlen saat 12.30’da başlayan 40. gün yemeğinin saat 18.00’e kadar süreceği ifade edildi.

SADIK KAHRAMAN - SERDAL ALTINTEPE

İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Okmeydanı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title