Haberler

Berfo Ana"Nın Evi, Oğlunun Adını Yaşatacak

12 Eylül darbesi sonrası kayıp yakınlarının sembolü olan "Berfo Ana"nın kültürevine dönüştürülecek evinde, 33 yıl aradığı oğlunun ismi yaşatılacak Berfo Ana'nın kızı Doğan: "Amacımız annemiz ve ağabeyimizin hatıralarını yaşatmak.

12 Eylül darbesi sonrası kayıp yakınlarının sembolü olan ve "Berfo Ana" olarak tanınan Berfo Kırbayır'ın kültürevine dönüştürülecek evinde 33 yıl aradığı oğlunun ismi yaşatılacak.

13 Eylül 1980'de gözaltına alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayır'ın bulunması için yıllardır mücadele eden, geçtiğimiz yıl 105 yaşında hayatını kaybeden Berfo Ana'nın ölümünün ardından Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu köyündeki evinin kültürevi olması için ailesi tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor.

Cemil Kırbayır Kültürevi'ne dönüştürülecek evde Berfo Ana ile oğlunun eşyaları ve fotoğrafları sergilenecek.

Berfo Ana'nın kızı Filiz Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annelerini kaybetmelerinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acılarının aynı gün ki gibi taze olduğunu söyledi.

Aile olarak amaçlarının anne ve ağabeyinin hatıralarını yaşatmak olduğunu ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

"Bu nedenle anneme ait evi kültürevine dönüştürüyoruz. Geçen yaz başlayan çalışma bu yaz da devam edecek. Çalışmayla 12 Eylül darbesine mesaj verilecek. Bu kültürevinde ağabeyimin fikirlerini yaşatmak istiyoruz, annemi anmak istiyoruz. Annemin evinin kapısı açık kaldı. Kapısı oğluyla ilgili gelecek haberi bekliyor. Annemi kaybedeli bir yıl oldu. Ağabeyimin acısına annemin de acısı eklendi. Annemin dileği yerine gelmeden bizden ayrıldı."

Doğan, annesinin darbe mağduru olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan verdiği sözünü tutmasını istiyoruz. Tek isteğimiz budur. Acımız dinsin. Ağabeyim artık bulunsun. Annem sağken görmek nasip olmadı. Ama mezarında rahat uyusun. Bir yıldır gelişme olmadı. Ben 11 yaşındayken 12 Eylül darbesini yaşadım. Silahlar, ev baskınları, işkenceler biz de iz bıraktı başkalarında bırakmasın. Artık darbeciler yargılansın istiyoruz. Bu nedenle Başbakanımızdan çağrımız ve isteğimiz budur."

Berfo Ana'nın evini ziyaret eden gazeteci Özgür Taştan ise kendisine dua ettiğini belirterek, "Berfo Ana'dan ayrılalı tam bir yıl oldu. Bu nedenle gelip evini ziyaret etmek istedik. Allah'tan kendisine ve yakınlarına rahmet diliyoruz" diye konuştu. - Ardahan

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Kırbayır Ardahan Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title