Haberler

Belediye Çalışanları: "Bizim Üzerimizden Siyaset Yapılmasın"

Edirne Belediyesi'nde hizmet alımı ile taşeron firmalar aracılığıyla çalışanlar, kendileri üzerinden siyaset yapılmasına karşı çıkarak, belediye önünde basın açıklaması yaptı.

Edirne Belediyesi'nde hizmet alımı ile taşeron firmalar aracılığıyla çalışanlar, kendileri üzerinden siyaset yapılmasına karşı çıkarak, belediye önünde basın açıklaması yaptı.

Hizmet alımı ile taşeron firmalar aracılığıyla çalıştıkları kurumlara sahip çıkan belediye çalışanları, kendi maaşlarını alamadıkları iddiasıyla açıklama yapan sendika gruplarına tepki göstererek, maaşlarını aldıklarını öne sürdü. Yaptıkları basın açıklamasını okuyan belediyede taşeron firma çalışanı Burcu Çınar, "Son günlerde bazı kurum ve kuruluşlar Edirne kamuoyuna bizler adına yanıltıcı bilgi vermektedir. İddia edildiği gibi belediye çalışanları olarak maaşlarımızı alamadığımız gerçek dışıdır" dedi.

Çınar, hizmet alımı ihale süreci nedeniyle maaşlarını bir süre gecikmeli aldıklarını ifade ederek, "Emeğimizin bazı kişiler tarafından provoke edilerek siyasi malzeme yapılmasından rahatsızlık duymaktayız. Hiçbir kişi ve kuruluş siyaset yapmak uğruna bizleri malzeme yapmasın. Biz belediye emekçileri olarak, Belediye Başkanımız Hamdi Sedefçi'ye her zaman inancımız ve güvenimiz tamdır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 hizmet alımı ihaleleri sonucunda da belediyede görev yapan tüm hizmet alımı arkadaşlarımız işlerinin başında olacaktır. Bunun en büyük güvencesi olarak Belediye Başkanımız Sayın Hamdi Sedefçi'yi görüyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da bizlerin yanında olacaktır ve sonuna kadar başkanımızı destekliyoruz, yanındayız" diye konuştu.

AÇIKLAMAYA KUDAY'DAN TEPKİ GELDİ

Basın açıklamasının ardından DİSK Trakya Bölge Temsilcisi ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Arif Kuday, Burcu Çınar'a tepki göstererek, bazı birimlerin maaş alamadıklarını iddia etti. Kuday yapılan açıklamanın bazı kurum ve kuruluşları yanıltıcı olduğunu ileri sürerek, "Buraya gelerek sizlerin maaş alamadığından dolayı açıklama yapan meslek örgütlerini yalanlıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Çalışanlar ile Kuday arasında kısa süreli sürtüşme yaşandı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi Hamdi Sedefçi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title