Haberler

Başbakanlık'taki Dinleme Cihazı Raporu Savcılıkta

Güncelleme:

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun dinleme cihazı raporu savcılığa sunuldu.

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın, Başbakanlık Resmi Konutu ve Keçiören'deki evinde priz içerisine yerleştirilen dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmasında son aşamaya gelmiş, detaylı ve kapsamlı bir çalışma yürüten Teftiş Kurulu, konuya ilişkin bir de rapor hazırlamıştı. 

DOSYA TMK SAVCILIĞINDA

Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun hazırladığı rapor, Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesiyle görevli başsavcı vekilliğine gönderildi. Memur suçları bölümünde yürütülen soruşturma da “Casusluk şüphesiyle” görevsizlik kararı vererek dosyayı TMK savcılığına gönderdi.

ÜÇ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ 

Hükümet, özel yetkili mahkemeleri ve TMK’yı kaldırma hazırlığı yaparken Başbakan’ın çalışma ofisinde bulunan böcek ile ilgili soruşturma ve rapor ise TMK Başsavcı vekilliğine ulaştı. Şubat 2012’de dinleme olayının ortaya çıkmasıyla başlatılan soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu yürütüyordu. Ancak bu soruşturmanın da memur suçlarından alınarak, TMK savcılığına gönderildiği bildirildi.

Soruşturmanın, “Devletin güvenliğine karşı işlenen suç” kapsamında olduğu ve casusluk şüphesiyle geçen hafta  TMK Başsavcı vekilliğine iletildiği bildirildi. TMK Başsavcıvekilliği de soruşturma için 3 savcıyı görevlendirdi. Teftiş Kurulu’nun raporu 3 klasörden oluşurken, savcılığın elinde şu ana kadar böcekle ilgili toplam 8 klasör bulunduğu öğrenildi. 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Teftiş Kurulu’nun hazırladığı raporun içeriğine dair bazı bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağı belirtiliyor. 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Başbakanlık Teftiş Kurulu Recep Tayyip Erdoğan Keçiören Güncel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

500

Yorumlar (17)

ZAMANLAMA MANİDARerec53@hotmail.com:

KESİN BUNUDA YOLSUZLUĞU ÖRTMEK İÇİN KULLANIRLAR.YOKSA İKİ SENE BOYUNCA HAZIRLANMAYAN RAPOR ŞİMDİ NİYE HAZIRLANSIN.AYRICA İKİ İRANLI KADIN YAKALANMIŞTI BÖCEKLERLE İLGİLİ AMA HİÇBİRŞEY YAPILMADI...

17
10
yanıtYanıtla
ADSmuratturk.322@hotmail.com:

basbakan benıde dinlediler dedıgınden bu yana 3 yıl gectı nerdeyse..yenımı harekete gectınız...COK KOMIKK.... BIR GUNDEM YARATMA AMACI DAHA...

19
8
yanıtYanıtla
MANİDAR OĞLU MANİDARsek_mek_lek_cek_nek_@msn.:

BU OLAY BİR KAÇ YIL ÖNCE YAŞANMIŞTI NEDEN ŞİMDİ AÇIKLIYOR ZAMANLAMASI MANİDAR OĞLU MANİDAR.

12
3
yanıtYanıtla
nur-u islam..muratturk.322@hotmail.com:

CEMAATIMIZE yapılan cırkın ıthamların ve saldırıların karsılıgını secımde göreceksınız...

7
6
yanıtYanıtla
erdalerdal1035@gmail.com:

nur-u islam, sabırsızlıkla beklıyoruz... zira avrupa ve abd basınına bı bak aynı sızın fikrinizdeler, yahudiler oyle ülke düşmaları öyle...vs vs sonuç yahudi ile aynı fikirde olan yahudi olsun... yahudi olan zaten islam düşmanıdır... ki hangi cemaatin holdınglerı var devletine artislik yapıyor dunyada birde ona bak.. İnşallah seçimlerden sonra kimin kime ne hesap sordugunu göreceğiz.

yanıt0
yanıt0
NUR-U İSLAM..murattuk.322@hotmail.com:

yolsuzluk yaparak ve bu yolsuzlugu cemate suna buna sacma sapan ucu acık bahanelere dyandırarak ınsanlara yapılan zulmun hesabını vereceksınız..

yanıt0
yanıt0
muratmuratturk.322@hotmail.com:

RESME DIKKATLI BASKARSANIZ....basbakanın arkasındakı GERCEK LİDERİ GÖRÜRSÜNÜZ....

6
6
yanıtYanıtla
Kemalkmlbrl97@yandex.com:

Bu yorumu beğenmeyen vatan hainidir bence Atatürk 2ü sevmeyen haindir bence.

yanıt0
yanıt0
Kelamhklhkl@hotmail.com:

Kemal kardeşim akp lilerde sizden öğrendiler, benim taptığıma tapmazsan vatan hainisin muhabbeti gerçekten sıktı artık. Herşeyin sahibi Allah' dır, bizler hepimiz kuluz. Kimse vazgeçilmez değildir, kimse kusursuz değildir, herkes kendisine verilenlerden sorguya çekilir. Kişilerin kutsallaştırılması Tevhid inancına tersdir.

yanıt0
yanıt0
aykut cantürkaykut_ct@hotmail.com:

Vatan hainligi,kani bozukluk moda olmus kardes,yillarca kacip saklandilar ama bu hükümet zamaninda hepsi gercek yüzünü gösterdi ellbette bir vatan evladi cikacaktir gececektir devletin basina...

yanıt0
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title