Haberler

Başbakan Erdoğan, Ricciardone'yi Uyardı

Güncelleme:

Karadeniz turununun ilk ayağında Samsunda konuşan Erdoğan, ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye "işinizi yapın" uyarısında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "yolsuzluk ve rüşvet" iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin, "Yapılan operasyon, uluslararası boyutu ve maalesef yerel taşeronları olan hükümete karşı yapılmış bir operasyondur" dedi.

Samsun'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen kalabalığa hitap etti. "Yolsuzluk ve rüşvet" iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, bunun uluslararası grupların yerel taşeronlarıyla hükümete karşı yaptığı bir operasyon olduğunu söyledi.

RICCIARDONE'Yİ UYARDI

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi de eleştiren Erdoğan, "İşte son günlerde bakınız çok enteresan, büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içerisine giriyorlar. Ben onlara da Samsun'dan sesleniyorum, işinizi yapın. Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içerisine giriyorsa siz bize haber verin, sizin göndermenize gerek yok biz alırız" dedi.

İDDİALAR NEYDİ?
 
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone hakkında bugün yayınlanan gazetelerde yolsuzluk ve rüşvet operasyonu konusunda açıklamalar yaptığına ilişkin haberler yayınlanmıştı. Yayınlanan haberlerde, Ricciardone'nin 17 Aralık'ta AB Büyükelçileri ile biraraya gelerek, "Halkbank'ın İran'la ilişkilerinin kesilmesini istedik dinlemediler. Bir imparatorluğun çöküşünü izliyorsunuz" dediği iddia edilmişti. 

BÜYÜKELÇİ İDDİALARI YALANLAMIŞTI 
 
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone ise hakkındaki iddiaları yazılı açıklama ile yalanlamıştı. Ricciardone, ABD'nin, devam eden yolsuzluk operasyonuyla hiçbir şekilde ilgisi olmadığını vurgulayarak, "ABD ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği iki ülke için de hayati öneme sahiptir. Hiç kimse Türk-Amerikan ilişkilerini böyle asılsız iddialarla tehlikeye atmamalıdır. Böyle bir toplantı yapılmadığı gibi, haberlerde ortaya atılan iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır" demişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Francis Ricciardone Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır?
500

Yorumlar (61)

cem tunam2mccs@windowslive.com:

ABD'yi ve ABD büyükelçiliğini mesnetsiz gerekçelerle suçlayan siz ve yandaş basınınız.. Şimdi adam sizin söylediklerinizin doğru olmadığını ifade edince 'işinize bakın' mı diyorsunuz? Bencede Abd artık Türkiye dahil bütün ülkelerin üzerinden elini çekmeli ama kendi Suç,haksızlık,basiretsizlik ve kabahatlerinizin suçun her köşeye sıkıştığınızda Abd'ye atan sizsiniz. Şimdi yine show yapıyorsunuz..

6
53
yanıtYanıtla
abuzittinabuzittin@gmail.com:

Vayy Sömürge Valiniz Abd elçinize toz kondurmuyor sun bakıyorum.Sen ve senin gibiler istediğin ülkeye biat edebilirsiniz.Her türlü hainle beraber olabilirsiniz,her türlü fitneyi yapabilirsiniz.Fakat unutma ' imparatorluğu yıkacağız 'diyen elçinin de,onun sahibinin de ve buradaki sizler gibi piyonlarının da defterini dürmesini biliriz.

yanıt0
yanıt0
cemoo@o.pl:

cem, alevi olduğunu bu kadar belli etme

yanıt0
yanıt0
ANKARALIsoysalss@gmail.com:

bu ayirimci algilar sende varsa CEMO aleviligi belli etmek güzel biseydir ben aleviyim sen neyin havasindasin

yanıt0
yanıt0
cem tunam2mccs@windowslive.com:

Ben burada ABD elçisini savunmuyorum dikkatli okuyun. Banada iftira atmayın. Yazdıklarımı doğru okuyun...

yanıt0
yanıt0
cem tunam2mccs@windowslive.com:

benim inancım ile ilgili yorum yapmak senin haddine değil. alevi değilim... ancak vatan,millet sevgisi konusunda senin zihniyetin alevilerin eline su dökemez... en azından onlar ağızlarından Allah'ın adını düşürmeyip bir yandan da kendi ceplerini doldurmazlar...

yanıt0
yanıt0
hasanasdfasd@hotmail.com:

hele bir yolla tayyip dünyanın 1 numarasına karşı çık bak neler oluyor..

22
36
yanıtYanıtla
ASLANaskin_akpinar@hotmail.com:

tayyip kızıyor çünkü suçu abdye atacaktı tüh şimdi kime atsam acaba suçu dış güçlerden kim kaldı? hmm bulamassak dış güçler der geçeriz yada allah derim herşeyi unuturlar nasılsa tmm

28
26
yanıtYanıtla
aahmet01@mynet.com:

sn başbakanımızın yüzün de nur var onda öyle şey bekleyenler ayıp ettiniz.......

37
8
yanıtYanıtla
Orhan ateşorhanates_38@hotmail.com:

işte her ağzı olan konuşuyor,ama düşünüp demiyorlarki kardeşim nerelerdeydik ?nerelere geldik?bukadar ucuz ,bu kadar seviyesiz bukadar belden aşağı muhalefet....insaf beyler insaf. Meyveli ağaç taşlanır.

35
10
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title