Haberler

Davutoğlu'ndan: Türkiye Tek Başına IŞİD'e Operasyonda Tüm Yükü Üstlenemez

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, IŞİD'e karşı operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceği sorusuna, "Bütünleşmiş stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez." cevabını verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CNN International kanalında kendisine yöneltilen IŞİD'e karşı operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceği soruları üzerine, "Biz hemen hemen her gün ya da haftanın birçok günü koalisyon içinde DAEŞ'e karşı hava operasyonu düzenliyoruz. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez." diyerek koalisyon güçleriyle birlikte hareket ettiklerini belirtti.

DÜŞEN RUS UÇAĞI HAKKINDA ÜZÜNTÜLERİNİ DİLE GETİRDİ

Davutoğlu, "CNN International" kanalında gazeteci Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı. Terör örgütü IŞİD tarafından üstlenilen Rusya'ya ait yolcu uçağının Mısır'da düşürülmesiyle ilgili soru üzerine Davutoğlu, bunun insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suç olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Bu sadece Rus uçağına değil, hepimize yönelik bir saldırıydı" diye konuştu. Krizlerin belirli bir ülke ya da bölge içinde çözülememesi halinde diğer ülkelere yayılmasını engellemenin güç olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Bu nedenle şimdi, birlikte hareket etmek için doğru zaman" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE TEK BAŞINA TÜM YÜKÜ ÜSTLENEMEZ"

Davutoğlu, "Türkiye'nin Suriye'de DAEŞ'e mücadele için kara operasyonu düzenleyip düzenlemeyeceğine" ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

"Kara gücü, hep birlikte konuşmamız, paylaşmamız gereken bir durum. Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez. Eğer koalisyon ve çok iyi bütünleşmiş bir strateji varsa, Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır".

"SURİYE KRİZİNİ KAPSAMLI ŞEKİLDE ÇÖZMELİYİZ"

"Kara operasyonu da dahil mi?" sorusu üzerine Davutoğlu, "Evet, elbette. Bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyaç var. Aksi takdirde, DAEŞ'e karşı karadan operasyon düzenlerken sahada güç boşluğunun devam etmesi, DAEŞ'in yerine başka bir terörist grubun ortaya çıkmasına sebep olur. Suriye krizini kapsamlı şekilde çözmeliyiz" yanıtını verdi.

"IŞİD'E KARŞI HAVA OPERASYONU DÜZENLİYORUZ"

Davutoğlu, "Suriye'de krizin çözümünde daha çok rol alma noktasında Türkiye'nin şartının, ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e de karşı durması olup olmadığına" yönelik sorusunu, "Evet. Bu problemi ve boşluğu yaratan tüm rejimler ve gruplara karşı" diye yanıtladı. "Biz hemen hemen her gün ya da haftanın birçok günü koalisyon içinde DAEŞ'e karşı hava operasyonu düzenliyoruz. Ancak bu yeterli değil. Biz bunu gözlemliyoruz. Şimdi biz müttefiklerimize aylardır önerdiğimiz gibi, yine güvenli bölgeye sahip olmayı ve DAEŞ'i sınırlarımızdan uzağa itmeyi öneriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Christiane Amanpour Ahmet Davutoğlu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500

Yorumlar (30)

İnsanwMobil-IOS:

Bos adam

17
28
yanıtYanıtla
antipkk:

Evet sen öylesin! Adam Basbakan ve kac tane Dil biliyor! Ya sen?

yanıt3
yanıt1
mert:

kefen giyenler artistlik yapanlar önden gitsin haydi bunların lafına bakarak cepheye gidilmez gidilirse pisi pisine ölürüz ne vatan ne millet için ölürüz bunların heva ve hefesleri için çıkarları için ölürüz ben bunlara güvenmiyorum gitmek isteyenler varsa güle güle

12
0
yanıtYanıtla
sadem:

Girip kobaniyide suriye halkına vermeli kanton neymiş la

1
10
yanıtYanıtla
OYUN ÇOK BÜYÜK.:

DÜM DÜZ ÇÖLÜN ORTASINDA ÜZERİNDE MAKİNALI TÜFEK OLAN YÜZLERCE JEEP YOL ALIYOR, KOALİSYON UÇAKLARI BUNLARI GÖRMÜYOR ÖYLE Mİ? IŞİD''İ BATI KURDU VE BATILILAR SAHTE MÜSLÜMANLIK YAPARAK ORADAKİ HALKI YA ÖLDÜRDÜ, YA DA MÜLTECİ DURUMUNA DÜŞÜRDÜ. AMERİKA IŞİD İLE MÜCADELE 20 YIL SÜRER DİYOR. . ELBETTE BU YİRMİ YIL İÇİNDE SURİYE VE IRAK DA YERLİ HALK KALIRSA. . . OYUN ÇOK BÜYÜK. . BİN YILIN PROJESİ.

10
1
yanıtYanıtla
HAKLISIN.:

Tamamen katılıyorum çok doğru bir tespit. . . Işid''i yok etmek isteseler çoktan yok ederlerdi. . Bugün Avrupa kapılarına kadar dayandı mülteciler. . Suriye ve Irak topraklarında şimdiden yerli halk kalmadı. . . Gerçekten proje çok büyük.

yanıt0
yanıt0
Adil düzen Diyarbakır Mobil-IOS:

İçimizdeki sorun pkk bittimide Suriye'ye gireceğiz ? Yoksa şimdide ABD mi bizi kandıracak?

9
1
yanıtYanıtla
AVRUPADAN GERCEKLER:

HANI AKP SECIMI KAZANIRSA BARIS HUZUR GELECEKTI??? UYAN TÜRKIYEDE YASAYAN TÜRK KÜRT CERKEZ ALEVISI NE VARSA UYAN ARTIK UYUMA YETER. GÖZ GÖRE GÖRE SAVASA GIDIYORSUNUZ. OLAN SIZIN BACILARINIZA ANNELERINIZE VE COCUKLARINIZA OLACAK. TAYIP VE ADAMLARI SARAYDA KEYIF YAPIYORLAR SIZ HALEN UYUYUP TAYIP DEDIN. BIR ARA HERKES IRAKTA SADDAM DIYORDU VE SIMDI NE HALDELER.

7
0
yanıtYanıtla
hakan:

en basta sizleri ogullarinizi gönderin

3
4
yanıtYanıtla
alleviyim.almanyaMobil-ANDROID:

utanmasan kürtlerde yardim ister

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title