Haberler

Balyoz Planı Davası Temyiz Duruşması

Avukat Ersöz: "Seminerle ilgili bütün dokümanlar Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı olarak atanan Poshor tarafından hazırlanmıştır. Darbe, Cumhurbaşkanına, Başbakana, yürütme erkine karşı yapılır. Hükümet, AK Parti veya diğer partiler davaya katılan sıfatında olmamıştır" "Cumhurbaşkanının bilgisi olmaksızın bir kişinin muhafız alay komutanı olarak atanması söz konusu olmayacağına göre, böyle bir durumda iktidarın da yürütme erkinin de bu darbe planına inanmadığı açıktır"

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 361 sanıklı "Balyoz Planı" davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasına devam edildi.

Sanıklar Süha Tanyeri, Dursun Çiçek, Nedim Ulusan, Ahmet Zeki Üçok, Çetin Doğan ve Ahmet Bertan Nogaylaroğlu'nun avukatı Hüseyin Ersöz, davaya konu delil niteliği taşıdığı kabul edilen CD'lerin görüntülerini ekrana yansıttı. 11 nolu CD'nin üzerindeki el yazısının, Süha Tanyeri'nin herhangi bir suç atfı yapılmayan not defterlerinden kopyalanarak CD üzerine eklendiğini savunan Ersöz, bu işlemin nasıl yapıldığını gösteren video izletti ve konu hakkındaki savunmasını destekleyen raporları okudu.

Mahkemenin bu konuda bilirkişi incelemesi yaptırması gerektiğini dile getiren Ersöz, "Bir yerel mahkemede imza sahteciliği, el yazısı sahteciliğinin öne sürüldüğü durumda, bu konuyla ilgili savunma avukatları o mahkemeye 2 rapor sunuyorsa, mahkemenin yapacağı iş, bu bilimsel raporların teyidi için Adli Tıp Kurumuna tespit yaptırılmasıdır. Yapılmıyorsa bu konuda bir hukuka aykırılık olduğu, bunun da bozma gerekçesi oluşturduğu açıktır" diye konuştu.

Hüseyin Ersöz, dün duruşma sırasında oluşturduğu bir CD'nin içeriğini perdeye yansıtarak, CD'nin 14 Nisan 1996 tarihli olduğunu, CD içerisindeki bir klasörün oluşturulma tarihinin ise 20 Ocak 2012 Cuma olarak görüleceğini belirtti.

Ersöz, klasör içindeki Balyoz hareket planı isimli dosyanın oluşturulma tarihinin ise 20 Ocak 1999 olduğunu gösterdi. Hazırladığı belgelerin imza bölümlerini, Fransız General Charles de Gaulle, Winston Churcill gibi isimler tarafından imzalamış gibi hazırlandığını da gösteren Ersöz, hazırladığı bu CD'nin Balyoz davasındaki dokümanlarla bire bir örtüştüğünü savundu.

-"Eski tarihli doküman üretilebiliyor"-

Avukat Ersöz, "Demek ki, eski tarihli dokümanlar üretilebiliyor. Mahkemenin, bir bilirkişi incelemesi yapılması zorunluluğu enazından vicdanen yok mudur? 300 küsur kişinin yarglandığı, hala tutukluların bulunduğu, ağırlaştırılmış hapis cezalarının verildiği bir yargılama sürecinde bu göz önünde bulundurulamaz mı?" diye konuştu.

-Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığına Poshor'un atanması-

Avukat Ersöz, 1. Ordu Plan Seminerine katılan Tanju Poshor'un, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı olarak atandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Seminerle ilgili bütün dokümanlar Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı olarak atanan Poshor tarafından hazırlanmıştır. Darbe Cumhurbaşkanına, Başbakana, yürütme erkine karşı yapılır. Hükümet, AK Parti veya diğer partiler davaya katılan sıfatında olmamıştır. Cumhurbaşkanının bilgisi olmaksızın bir kişinin muhafız alay komutanı olarak atanması söz konusu olmayacağına göre, böyle bir durumda iktidarın da yürütme erkinin de bu darbe planına inanmadığı açıktır. Kendisi eminim ki cumhurbaşkanlığı alay komutanlığında görev yapmak için yeterlidir, itirazım yoktur. Ama bu örnekleri vermek yapılan işerin ne kadar saçma, akıl ve mantıktan yoksun olduğunu ortaya koymak açısından önemlidir." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Fırtına Hüseyin Ersöz Özden Örnek Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title