Haberler

Bakan Yılmaz, "Oyalama Tuzağına Düşmeyeceğiz"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ'da yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi kendi iç kavgalarıyla oyalayıp dünyadaki rolünü zaafa uğratmaya çalışanlar var."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ'da yaptığı açıklamada, " Türkiye'yi kendi iç kavgalarıyla oyalayıp dünyadaki rolünü zaafa uğratmaya çalışanlar var. Etnik farklılıklar üzerinden, mezhep farklılıkları üzerinden Türkiye'yi zayıflatmaya çalışanlar var. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz" dedi.

Elazığ Ak Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftara katılmak üzere kente gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yeni kurulacak olan Organ Nakli Ünitesi için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından 3 milyon lira ödenek çıkarıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Demirdağ, Hastanedeki ameliyathanelerin modernizasyonu içinde ayrı bir çalışma yaptıklarını, bu konuda da Bakan Yılmaz'dan destek beklediklerini belirtti.

ORGAN NAKLİ ÜNİTESİ İÇİN 3 MİLYON LİRALIK DESTEK

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, Fırat Üniversitesi'nin bölge açısından önemli bir konumda olduğunu, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'ın önemli çabaları sonucunda Üniversite hastanesi bünyesinde yeni kurulacak olan Organ Nakli Ünitesi için de 3 milyon lira destek sağladıklarını kaydetti. Rektörü Prof. Dr. Demirdağ, günün anısına Bakan Yılmaz'a plaket ve dostluğun sembolü üzerinde Mevlana'nın işlenmiş olduğu el dokuması halı hediye etti.

Ardından Elazığ Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'de artık ne devletin, ne özel sektörün, ne de sivil toplum kuruluşlarının eskisi gibi olmadığını, Türkiye'nin son 10 yılda yapılan reformlarla bambaşka bir yere geldiğini söyledi.

"BU TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ"

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın sıradan bir coğrafya olmadığını belirten Bakan Cevdet Yılmaz, "Türkiye alelade bir ülke değil. Bu coğrafya sıradan bir coğrafya değil; bizim devletimiz de sıradan bir devlet değil. Önemli bir coğrafyadayız ve önemli bir tarihe sahibiz; önemli bir devletiz. Tarihte çok önemli roller üstlenmiş bir toplumuz. Bugünkü dünyada 21'inci yüzyılda da yeniden yükseldiğini görüyoruz, bu coğrafyanın bu devletin yeniden yükseldiğini görüyoruz. Bu hepimizi memnun ediyor ama birtakım çevreleri, bazı çevreleri de rahatsız ediyor. Türkiye'nin güçlenmesinden gelişmesinden, daha demokrat bir ülke olmasından hukukun ilerlemesinden, ekonomisinin gelişmesinden rahatsız olanlar var. Onlar rahatsız olsunlar, biz bildiğimiz yolda devam edeceğiz inşallah. Kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Türkiye'yi kendi iç kavgalarıyla oyalayıp, bu dünyadaki rolünü zaafa uğratmaya çalışanlar var. Etnik farklılıkları üzerinden mezhep farklılıkları üzerinden Türkiye'yi zayıflatmaya çalışanlar var. Ama biz bu tuzağa düşmeyeceğiz inşallah. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın biz doğru bildiğimiz yoldan devam edeceğiz" diye konuştu.

ŞG/GY(GG/AAA)(FOTOGRAFLI) - Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kutbeddin Demirdağ Cevdet Yılmaz Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title