Haberler

Son dakika haberi | Bakan Ersoy: "Kültür sanatı tekrar harekete geçirmek zorundayız"

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi... Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, '6. Güncel Sanat Proje Yarışması Sergisi' ödülleri programında yaptığı konuşmada, "İstanbul'da daha yankılanacak şekilde pandemide biliyorsunuz çok büyük kısıtlamalar var ve kısıtlamalar içinde kültür sanatı tekrar harekete geçirmek, aktiviteleri...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, '6. Güncel Sanat Proje Yarışması Sergisi' ödülleri programında yaptığı konuşmada, "İstanbul'da daha yankılanacak şekilde pandemide biliyorsunuz çok büyük kısıtlamalar var ve kısıtlamalar içinde kültür sanatı tekrar harekete geçirmek, aktiviteleri tekrar aktifleştirmek zorundayız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğünce düzenlenen '6. Güncel Sanat Proje Yarışması Sergisi' ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde 6.'sı düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve çok sayıda sanatsever katıldı. Ödül töreninden sonra sergiyi gezen Bakan Mehmet Nuri Ersoy sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"KÜLTÜR SANATI TEKRAR HAREKETE GEÇİRMEK, AKTİVİTELERİ TEKRAR AKTİFLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"

Bakan Ersoy, "Şimdi Kültür ve sanatın desteklenmesi açısından ama özellikle gençlerin, genç sanatçılarımızın desteklenmesi motive etmesi açısından çok çok önemli bir ödül töreni bu ve 6. kez bakanlığımız tarafından gerçekleştiriliyor. 2015 de başladı sonra gelen talepler ve destekler üzerine sürdürülebilir bir hal aldı. Altıncısını özellikle İstanbul'da daha yankılanacak şekilde pandemide biliyorsunuz çok büyük kısıtlamalar var ve kısıtlamalar içinde kültür sanatı tekrar harekete geçirmek, aktiviteleri tekrar aktifleştirmek zorundayız. Biz kendi genel müdürlüklerimizde, birimlerimizde bunu açıkçası zorluyoruz insanları sanata davet etmek için sanatı takip etmeleri için bu açıdan her türlü aktiviteyi, fırsatı kullanıyoruz. Özellikle gençlerimizin sanata hevesli olmaları açısından da çok önemli bu ödüller, teşvik edici oluyor motive edici oluyor. Bundan sonra da hem ödül miktarlarını hem bu tarz aktiviteleri arttırarak devam edeceğiz" diye konuştu.

"HERKES AÇISINDAN ACI KAYIPLAR"

Ünlü piyanist Timur Selçuk'un ölümü hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, "Bu değerler tabi çok nadiren buluşuyor, çok uzun süreçlerde kendilerini yetiştiriyorlar. Sanatımıza kültürümüze kazandırdığımız çok önemli değerler. Herkes açısından acı kayıplar, yaşanmaması gereken istemediğimiz üzücü olaylar. Sonuçta hayatın gerçekleri maalesef içinde bulunduğumuz sürecinde gerçekleri. Bu açıdan söyleyecek fazla bir şey yok üzüntülerimizi, taziyelerimizi belirtiyoruz" dedi.

(Doğan Can Cesur - Ömer Faruk Yıldız/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

mehmet ersoy Genç Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title