Haberler

Bakan Fikri Işık, 'Gaziantep 2. Enerji Verimliliği' Toplantısına Katıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir dizi ziyarette bulunmak için geldiği Gaziantep'te, ‘2. Enerji Verimliliği’ toplantısına katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir dizi ziyarette bulunmak için geldiği Gaziantep'te, '2. Enerji Verimliliği' toplantısına katıldı. Bakan Işık, "2023'te kişi başına düşen milli geliri 25 bin doların üzerine çıkarma hedefimiz var" dedi.

Gaziantep 2. Enerji Verimliliği toplantısında konuşan Bakan Işık, "2023 hedeflerinde 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu 500 milyar dolar ihracat hedeflerine 2023 yılında ulaşmak zorundayız. 2 trilyon dolar gayrisafi milli hasıla hedefimiz var. Kişi başına düşen milli geliri 25 bin doların üzerine çıkarma hedefimiz var. İşsizlik oranını 2023'te yüzde 5'in altına düşürme hedefimiz var. Bunları başarmak için de bunlarla uyumlu bir şekilde arge ve inovasyon harcamalarını gayrisafi milli hasılanın yüzde 3'üne çıkarma hedefimiz var. İşte bu hedeflere ulaşmak için topyekun kalkınmaya, sürdürülebilir kalkınmaya odaklanma zorunluluğumuz var" ifadelerini kullandı.

'Biz artık şu ülkenin enerjisini harcayan bu tartışmalardan sıyrılıp ama demokrasi üzerinde baskı oluşturacak, vesayet oluşturacak ülkenin geleceğine ipotek koyacak her türlü oluşumu da bertaraf etmek suretiyle sürdürülebilir kalkınma ve 2023 hedeflerine odaklanmak durumundayız' diyen Işık, sözlerini şu şekilde tamamladı: "2002'den bu yana kadar önemli başarıları elde ettik. Bunun en önemli örneklerinden biri Gaziantep. İhracatın hangi noktadan hangi noktaya geldiğini arkadaşlarım söylediler. Ama inanıyorum ki Gaziantep'in ihracatı 2023'te 25 milyar dolar seviyesini de geçecek"

Programın açılış konuşmasını yapan Sürdürülebilir Enerji Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur ise, Bursa'da enerjinin insan yaşamı adına çok büyük önem arz ettiğini belirterek, "Enerji dediğimiz zaman enerjinin doğrudan ya da dolaylı etkilemediği hiçbir sektör yoktur. Bugün dünyadaki pek çok mücadelenin, pek çok savaşın belki de paktların en önemli nedenlerinden bir tanesi enerji kaynağıdır. Hele ki ülkemizde son yıllarda içinde bulunduğu bu jeopolitik içerisinde yer aldığı görev aldığı projelere baktığımızda enerji konusunun Türkiye için çok önemli olduğunu görebilirsiniz" dedi.

Programa ev sahipliği ve sponsorluk yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, "Hiç enerjinin olmadığı bir döneme gidelim. Ne elektrik var, ne telefon, ne de ısınma sorunu var. Böyle bir hal düşünebiliyor musunuz? İşte enerji için çok fazla şey söylemeye gerek yok. Bunları düşünürsek bugünkü tartıştığımız konunun ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Dünyada bir değişiklik oldu. Tüm dünya farklı bir yere gidiyor. Öyle bir noktadayız ki enerjinin her yerde ve her zaman hayatımızda var olduğunu görmekteyiz. Artan bu enerji ihtiyacı ve insanların bu konudaki beklentileri bizleri enerji konusunda daha fazla çalışmaya ve farklı enerji kaynakları bulmaya itmektedir" diye konuştu.

Güzelbey'in konuşmalarının ardından kürsüye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, zamanın ruhunu yakalamak gerektiğine dikkat çekerek, "Zamanın ruhunu yakalamak ve dünyadaki gelişmelere tarafsız ve bağımsız olarak baktığınız zaman biraz önce açılış konuşmasında değerli başkanımız enlerden ve ilklerden bahsetti. Dünyadaki enlere de baktığımız zaman sosyal refahı sağlamış, kişi başına düşen milli geliri 100 bin doların üzerine çıkmış ülkeler varken diğer taraftan günlüğü bir doların altında açlıktan ölen, doktora hatta temiz suya ulaşamayan birçok ülkenin olduğunu görüyoruz. Dünyaya bakarken nerede petrol var; nerede enerji var; nerede doğalgaz var, nerede maden var, nerede altın var diye bakıyoruz. Dolayısıyla uluslararası toplum ve hukuk bu bakışı değiştirmediği sürece hak ve adalet insanı merkeze almadığı sürece bu acımasız dünya böyle devam edecektir" şeklinde konuştu.

Şahin'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, dünya nüfusunun artması ile birlikte enerjiye olan ihtiyacın da arttığını belirtti. Ata, şöyle konuştu: "Dünya nüfusu sürekli artıyor. Bugün dünyada yaşayan insan sayısı 7 milyarı buldu. Ama doğal kaynaklar özellikle de enerji kaynakları her geçen gün azalmakta. Dünyada çıkan savaşların, özellikle de çevremizdeki savaşlara baktığımız zaman temelinde enerji kaynaklarını ele geçirmek düşüncesi yatmaktadır."

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı'na yeni getirilen Mustafa Yılmaz da, Gaziantep'in dünyada en hızlı büyüyen şehirler arasında olduğuna dikkat çekerek, "Gaziantep dünyanın en hızlı büyüyen şehirlerinden bir tanesidir. Türkiye'nin nüfus yoğunluğu olarak 4. şehri olan Gaziantep'in son yıllarda sanayileşme ve kentleşme konusunda da büyük bir atılım yaptığını görüyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu kalkınma hamlesine uygun olarak örnek bir davranış göstermiş ve bu şehri ekolojik bir şehre dönüştürmek gibi çok önemli bir hedef yakalamıştır" açıklamasında bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri sahiplerine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından verildi. Işık daha sonra yine aynı yerde düzenlenen Enerji Hanım programına katıldı. Işık, burada da katılımcılara enerji tasarrufu ve enerji verimliliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asım Güzelbey Fatma Şahin Fikri Işık Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title