Haberler

MHP lideri Bahçeli'nin "Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il" mesajı AK Parti MYK'da ele alındı

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında verdiği "100 il, bin ilçe" mesajı, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) da ele alındı. Düzenleme için kriterlerin belirlenmesi konusunda çalışma yapılması ancak il ve ilçe olmak isteyen bölgelerin küstürülmemesi adına süreç planlamasının yerel seçimlerden sonraya bırakılmasının daha uygun olacağı konuşuluyor.

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin. Cumhuriyetin 100. yılı olması dolayısıyla "100 il, bin ilçe" açıklamasını yapması AK Parti tarafından anlamlı bulundu. O tarihlerde konuya ilişkin bir çalışma gerçekleştiren AK Parti, 'Yerel Yönetimler Yasası'nı ele alırken '100 il, bin ilçe' konusu üzerinde de mesai harcadı.

SEÇİM SONRASINA BIRAKILMIŞTI

Seçim yoğunluğu nedeniyle konuya ilişkin bir olgunlaşma gerçekleşemedi. Süreç, il ve ilçe olmak isteyen şehirlerin beklentilerini boşa çıkarmadan küskünlük oluşturmamak için seçim sonrasına bırakıldı.

AK PARTİ MYK'DA GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) '100 il, bin ilçe' konusu gündeme getirildi ve birtakım çalışmalar yapılarak düzenleme için kriterlerin belirlenmesi konusunda faaliyet gösterilmesi konuşuldu. Yeni il ve ilçe konusunda kriterlerin belirlenmesinin siyasiler üzerindeki baskıyı azaltılacağı da düşünüldü.

YEREL SEÇİMLER SONRASINA ERTELENEBİLİR

Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikili görüşmelerde 100 il, bin ilçe hususunu gündeme alması dahilinde Cumhur İttifakı'nın konuyu masaya yatırılabileceği değerlendirmesi yapılan MYK'da, il ve ilçe olmak isteyen bölgelerin küstürülmemesi adına sürecin planlanmasının mahalli idareler seçimleri sonrasına bırakılmasının daha uygun olabileceği konuşulanlar arasında.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Merkez Yürütme Kurulu Devlet Bahçeli AK Parti MHP Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Burak Ergül:

Ne kadar cahilce bir fikir . Dünya şuanda dijitalleşerek şehirleri birleştirmeyi memuriyet işlemlerinin daha hızlı daha etkin olmasını konuşuyor . Bizse daha çok il yaparak daha hantallaşmaya çalışıyoruz

57
11
yanıtYanıtla
mustafa kuyu:

Bu iktidar hala bu rejimin ucubeliğinin farkında değil!Eğer Kılıçdaroğlu bu seçimi kazansaydı,o zaman bahçeli dahil hepsi koro halinde"eyvahh!Biz ne yaptık diye bağıracaklardı;Sonuç bu rejim RTE ye göre hazırlandı,o gidince eski haline dönecek,çünkü bu ucube sistemi Türkiye daha fazla kaldıramaz!

22
17
yanıtYanıtla
Ismail Kök:

Çok biliyorsun sen

yanıt7
yanıt12
İskenderoğlu:

Ey bahçeli bu hayat pahalılığı neden oluyor enflasyon neden düşmüyor mülteci sayısı neden çoğalıyor bu mhpnin oyları neden yukselmiyor bunlarla uğraş boş işlerle ugraşma

25
7
yanıtYanıtla
masteng aston:

Millet ne bekliyor bunlar ne yapiyor.

18
5
yanıtYanıtla
Selin Aydin:

100 il ve 100 ilçe yaparak , yeni valiler , yeni vali yardımcıları , makam araçları ve şoförleri , yeni il jandarma komutanları , yeni il emniyet müdürleri ,yeni il müftülüğü , yeni il sosyal hizmetler müdürleri , yeni SGK il müdürleri , yeni çevre ve iklim değişikliği il mudurleri ,gençlik ve Spor il müdürleri , il kültür ve turizm müdürleri , il afet müdürleri , yazı isleri , il tarım mudurleri , bir de bunlara ilçeleri ekleyelim , sonra da devlete para yetmiyor deriz ...

16
2
yanıtYanıtla
can erdemir:

Bahçeli'yi severim ama Türkiye için fazla bir adam. Almanya'da siyaset yapması lazım. En azından ALmanya'da düşünceleri için yeterli bütçeyi bulabilir.

12
5
yanıtYanıtla
erkan yüksel:

ADAMLARIN DERDINE BAKIN HELE..MHP TAM BOŞ İŞLER MUDURLUĞÜ

12
3
yanıtYanıtla
OsmanlıMuhafızı1453:

Bırakın böyle boş işleri lütfen ekonomiye çözüm bulun

5
1
yanıtYanıtla
simit bekleyen martı:

Memleket yangın yeri bunların derdine bak. Derdini gamını ...

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title