Haberler

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 94. Yıl Dönümü

Ankara Valisi Yüksel başkanlığındaki heyetin, Anıtkabir'i ziyaretinin ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal'in seymenlerce ilk karşılandığı yer olan Dikmen Keklikpınarı'nda tören düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 94. yıl dönümü kutlandı.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel başkanlığındaki heyetin, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Yüksel ve beraberindekiler daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Vali Yüksel,  Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Dikmen tepesinde 94 yıl önce seni karşıladığımızda duyduğumuz gurur ve heyecanı, bugün tüm Ankaralılar bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz. 27 Aralık 1919'da yolunu gözleyen ve milli mücadelede hiç tereddüt etmeden senin yanında yer alan Ankaralıların, 'vatanı ve milleti düşmandan kurtarmak için hepimiz ölmeye hazırız, emrini bekliyoruz...' beyan ve iradelerini bugün de kararlılıkla muhafaza ettiklerini bilmenizi isterim.

Bağımsızlığı ve zaferi yüreklerinde sembolleştiren Ankaralılar, ışığının aydınlattığı medeniyet yolunda yürümeye devam edecek ve Dikmen tepesindeki 94 yıl önce yaktığın hürriyet ve istiklal meşalesi Ankara'da hiç sönmeyecektir. Büyük Atatürk, Ankaralıların aydınlık zihninde, vefakar sinesinde ve engin sevgisinde edebiyete kadar var olacaksın.

Ankaralılar sana minnettardır..."

-Atatürk, Ankara'da ilk karşılandığı yerde anıldı

İkinci tören, Atatürk'ün 27 Aralık'ta Ankara'ya gelişinde ilk karşılandığı yer olan Dikmen Keklikpınarı'nda düzenlendi.

Seymenler'in Ankara Oyun Havaları ile başlayan törende, Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri TSK Hava Kuvvetleri Bandosu'nun eşliğinde marşlar söyledi.

Ankara Kulübü Başkan Vekili Selami Aktepe,  törende yaptığı konuşmada, Seymen alayının Ata'yı karşılamalarının çok anlamlı olduğunu belirterek, "Bu, ülkeyi içinde bulunduğu karanlıktan kurtaracak yeni bir liderin, Ankara halkı ve Seymenler tarafından seçilmesi anlamını da taşımaktadır. Bu, Seymenlerin ve Ankaralıların Büyük Önder'e kayıtsız şartsız verdikleri desteğin de somutlaşmış bir ifadesidir" dedi.

Seymenler ve Bacıerenler olarak, Atatürk'ün izinde yürümeye devam edeceklerini vurgulayan Aktepe, "Büyük Önder'e 'and olsun' diyerek verdiğimiz sözün bugün de arkasındayız ve hep olacağız" diye konuştu.

Büyükşehir Başkan Vekili Ali Gökşin de bugünün bağımsızlık ve zaferin sembolü olduğunu dile getirerek, Ankara için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Ankara Vali Vekili Mehmet Akif Ulutaş ise yıllar önce Seymenler'in duyduğu heyecanı bugün de duyduklarını belirterek, 27 Aralık'ın başkentliler için bayram günü olduğunu dile getirdi. Ulutaş, Dikmen tepesinde Mustafa Kemal ile birlikte yaktıkları özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin Ankara'da hiç sönmeyeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Ankaralı izciler, Vali Vekili Ulutaş'a Türk bayrağı ve izci flaması sundu. Tören, Seymenlerin gösterisi ile son buldu.

-"Yargı kararını verecektir"

Törene katılan MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Karakaya da günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yaptı.

Gazetecilerin İstanbul merkezli operasyona ilişkin soruları üzerine Karakaya, "O konularla ilgili yapılması gerekenler, devletin görevlilerince, yargı tarafından yapılıyor. Bizim istediğimiz tek şey, bu konu ile ilgili her kimin en ufak bir kabahati varsa bunun üzerine gidilmesi gerektiğidir. Yolsuzlukların, üstünün kapatılmaması gerektiğidir. Bu noktada, yargı kararını verecektir" açıklamasında bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Alaaddin Yüksel Dikmen Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title