Haberler

Askeri Birliklerin 800 Bin Litre Akaryakıtını Çaldılar

Güncelleme:

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki 34. Tugay Komutanlığı birliklerine nakletmek üzere teslim aldıkları akaryakıtın 800 bin litresini 4 ay içerisinde satan 3 kişi tutuklandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 34. Tugay Komutanlığı birliklerine nakletmek üzere teslim aldıkları akaryakıtın 800 bin litresini dört ay içerisinde sattığı iddia edilen 3 kişi tutuklandı. Akaryakıt hırsızlığı yapan 3 tanker sürücüsü, Yüksekova Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi gönderildi.

İŞİ 4 FİRMA ALDI

2015 yılında Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ANT Daire Başkanlığı tarafından ülke genelinde bulunan askeri birliklerin ihtiyacı olan motorin, benzin ve kalorifer yakıtı nakliye işinin Hakkari ve Şırnak illeri nakliyesini dört firma aldı.

3 MAYIS 2016'DA YAKALANDI

Bir tanker sürücüsü, Şemdinli 34. Tugay Komutanlığı birliklerine nakletmek üzere teslim aldıkları akaryakıtın önemli bölümünü sattıktan sonra yapılan bir ihbar sonucu Hakkari Yeniköprü Jandarma Karakol Komutanlığı noktasında 3 Mayıs 2016 günü yakalandı.

4 AYDA 800 BİN LİTRE AKARYAKIT ÇALDIKLARI BELİRTİLDİ

Yüksekova İlçe Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/1297 E. Sayılı dosyasında yürütülen soruşturma sonucunda, ortak girişim şirketlerin bir suç şebekesi çatısı altında, el konulan tankerlerde dört ay içinde 800 bin litre akaryakıt çaldıkları belirtildi.

MSB'Yİ 2,4 MİLYON TL ZARARA UĞRATTIKLARI BELİRLENDİ

Yapılan ihbar sonucu başarılı operasyona imza atan Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, kurumlarına 2016 yılı Ocak ile Nisan ayı itibari ile bu şirket yönetici ve çalışanlarının bir suç şebekesi çatısı altında Hakkari ve Şırnak'ta bulunan askeri birliklere teslim edilmek üzere kendilerine nakliye için teslim edilen akaryakıtın 800 bin litresini hileli tartı tutanakları düzenlemek, akaryakıt sayacına hava basmak ve mühürleri aparat vasıtasıyla açıp tekrar takmak ve ters menteşe sistemi ile çaldıklarını, bu yöntemle Milli Savunma Bakanlığını 2,4 milyon TL zarara uğrattıklarını tespit etti.

3 TANKER SÜRÜCÜSÜ, HAKKARİ KAPALI CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİ

Akaryakıt hırsızlığı yapan 3 tanker sürücüsü, Yüksekova Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi gönderildi.

ATILI SUÇLARI KABUL ETMEDİLER

Şahıslar ise, mahkemede verdikleri ifadelerinde üzerlerine atılı suçların doğru olmadığını ve beratlarını istedikleri öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Şemdinli Hakkari Şırnak 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (76)

BENGÜTÜRK İZLİYORUZ:

EVDE YASAKLI KANALLAR, ATV, TGRT, A TV, HABERTÜRK, EN TV, ŞOV, ÜLKE, 24, AKİT, TV NET, TRT TÜM KANALLARI, HEPSİNİ UYDUDAN ÇIKARDIM AKRABALARDA ÇIKARIYOR BİR BİR, BOŞUNA TV LERE MİLYARLAR VERİP MASAL EDEBİYAT ŞOV YALAN DOLAN ENTRİKA ALGI SEYRETMEYİN.

54
7
yanıtYanıtla
hııı:

bengütürk ne hacı

yanıt8
yanıt4
ASİL:

KARDEŞİM ORANIN KOMUTANI İŞİN İÇİNDE DEĞİLSE YAPAMAZLAR ASKER FİRMALAR ELELE

31
6
yanıtYanıtla
BİTMİŞ MEMLEKET:

TUZ KOKMUŞ. HERİF ORDUYU BİLE SOYUYOR PES VALLAHİ.

31
4
yanıtYanıtla
eskisehirli:

Biz devletin bir kurusunu yesek burnumuzdan getirirsiniz amam dokanmayin onlar kurttur

22
10
yanıtYanıtla
Meee kandırıkçı:

Meeeee meee bizi kandırdılaaaar meee

12
20
yanıtYanıtla
meee kandırma meeeee:

Meeee meee bizi kandırdılarrr mee

18
10
yanıtYanıtla
MUTLU UMUTLU ESKİ TÜRKİYELİ:

90ların ortalarında aynısını adıyamanda yapmışlardı tabii bedelini ödediler . . . . bugun??? hapishanelerde yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında bi elleri yagda öteki balda ne güzel bee yeni Türkiyede hain olacakmışsın . . . . ŞEHİTLERİN GAZİLERİN YÜZÜNE BAKACAK YÜZÜNÜZ VAR MI YENİ TÜRKİYELİLER =????

20
7
yanıtYanıtla
ademm@:

bunların içinde askerlerde vardır sadece birkaç kişi değildirler

17
2
yanıtYanıtla
IC VE DIS HAINLER:

Iyide bu isin iceriden organizesi olmadan olmaz. Askerlerden kimler var? Sucu taseronun uzerine yikip birileri siyrilmamali. Bu isle ilgili tum silsilenin mal varliklari, yakinlarinin mal varliklari kontrol edilmeli. Destekcileri de bulun.

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title