Haberler

Asırlık Demirci Zamana Meydan Okuyor

Samsun’da, bir asırlık demirci dükkanında demircilik mesleğiyle uğraşan 63 yaşındaki İbrahim Germi, dede mesleğini severek yapmaya devam ediyor.

Samsun'da, bir asırlık demirci dükkanında demircilik mesleğiyle uğraşan 63 yaşındaki İbrahim Germi, dede mesleğini severek yapmaya devam ediyor.

Demirciler Caddesi esnaflarından demirci ustası İbrahim Germi, bir asırlık dededen kalma demirci dükkanlarında mesleğini yapmaya devam ediyor. İşini severek yaptığını ifade eden İbrahim Germi, ömrünün yettiğince bu işi yapmaya devam edeceğini söyledi. Samsun'da demircilik mesleğiyle uğraşan son ustaların kendilerinin olduğunu belirten Germi, artık işlerin eskisi gibi olmadığını ifade etti. Daha çok tarım aletlerinin bakım onarımını yapan Germi, çekiç ve örsünü zamana meydan okuyarak vurmaya devam ediyor.

GERMİ: "BU MESLEĞİ 90 YIL DEDEM, 70 YIL DA BABAM YAPTI"

Demircilik mesleğine ilk olarak dedesinin başladığını söyleyen demirci ustası İbrahim Germi, "Bu mesleği 90 yıl dedem yaptı. Daha sonra babama devretti. Babam da bu işi 70 yıl devam ettirdi. Ondan sonra da, ben bu mesleği sürdürmeye devam ettim. Çocukluğumdan beri bu işle uğraşıyorum. Önceden bu işle uğraşan çok kişi vardı. Ama şimdi bu işi sürdüren son nesil bizleriz. İşimi severek yapıyorum. Bu işi para için değil, severek ve ömür tüketmek için yapıyorum. Ömrümün yettiğince de bu işi yapmaya devam edeceğim. Demircilik işi eskisi gibi değil artık. Eskiden işler çok daha iyiydi. Kurban bayramı yaklaştığı için işler biraz daha iyi. Şimdiden bıçaklar gelmeye başladı. Ama arefe günü en yoğun günümüz olur" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title