Haberler

Antalya'da Sahte Para Operasyonunda 4 Gözaltı

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurdukları matbaada sahte Amerikan doları basarak piyasaya süren 1'i kadın 4 kişiyi düzenlediği operasyonla yakaladı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri kent merkezinde bulunan bir matbaada sahte dolar basılarak piyasaya sürüldüğü ihbarını aldı. Polis dün sabah 5 ayrı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonla kalpazan çetesini çökertti.

Üçgen Mahallesi'nde bulunan bir matbaanın da aralarında bulunduğu ev ve işyerlerine baskın düzenleyen polis H.Y, S.A, M.B. ve Ö.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Zanlıların kullandığı matbaada ve evlerinde yapılan aramalarda ise 550 sahte 100'lük ABD doları, sahte para basımında kullanılan 170 adet para seri numarası bulunan mumlu A4 kağıdı, basımda kullanılan ve üzerinde dolar resmi bulunan 16 naylon film, üzerinde 100 rakamı ve dolar amblemi bulunan 9 adet A4 kağıdı, üzerinde Benjamin Franklin'in resmi bulunan 4 adet A4 kağıdı, 3 kutu içerisinde farklı renklerde para basımında kullanılan boya, 1 elektrikli mor ışık makinası, 2 ayrı plastik kutu içerisinde dolara renk ayarı vermede kullanılan kahverengi sıvı, 1 ayna şeklinde metal plaka ele geçirildi.

Zanlıların sorguları sürerken, çete üyesi 2 kişinin geçen ay tutuklandığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title