Haberler

ANTALYA Çocuklukta öğrendiği yöntemle 86 yaşında ağaçtan kaşık yapıyor

Güncelleme:

Çocuklukta öğrendiği yöntemle 86 yaşında ağaçtan kaşık yapıyorAntalya'nın Gazipaşa ilçesinde Hasan Nuri Yiğit (86), çocukluğunda öğrendiği ağaç oyma yöntemiyle tahta kaşık yapma işini son 15 yıldır sürdürüyor.

Çocuklukta öğrendiği yöntemle 86 yaşında ağaçtan kaşık yapıyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Hasan Nuri Yiğit (86), çocukluğunda öğrendiği ağaç oyma yöntemiyle tahta kaşık yapma işini son 15 yıldır sürdürüyor. Bu şekilde kendisine ek gelir sağlayan Hasan Nuri Yiğit, günde 5-10 kaşık yaptığını ve ebadına göre tanesini 5 ila 10 lira arasında satıyor.

Gazipaşa'ya bağlı Doğanca Mahallesi'nde oturan, yaz mevsiminde ise ilçeye 35 kilometre mesafedeki 1100 rakımlı Sazak Yaylası'na çıkan Hasan Nuri Yiğit, çocuklukta öğrendiği ağaç oyma yöntemiyle kaşık yaparak kendisine ek gelir sağlamayı sürdürüyor. Yaşlılık maaşına ek olarak sürdürdüğü ağaç kaşık yapımında karaca ağaç, şimşir ve sandal ağaçlarının dallarının odunsu kısmını kullanan Hasan Nuri Yiğit, oymacılıkta kullandığı hırdavatlarla işlediği bu ağaçları kahve, yumurta, yemek, çorbalara özel kaşıklar üretiyor. Hasan Nuri Yiğit günde 5-10 tane kaşık yapıp, tanesini 5 ila 10 lira arasında satıyor.

Hasan Nuri Yılmaz, "Çocukluğumda başladım kaşık yapmaya. Son 15 yıldır tekrar devam ediyorum. Karaca ağaç, sandal ve şimşir ağaçlarını kullanıyorum. Kaşıkları genelde karaca ağaç ve sandaldan yapıyorum. Kahve ve yumurta kaşığı yaptık. Günde 5 ila 10 arasında kaşık yaparım. 5 liradan satıyorum ama müşteri yok. Bununla geçiniyorum. Devletten 670 lira yaşlılık maaşı alıyorum o da yetmiyor" dedi.

Sazak Yaylası'na yaz mevsiminde serin olması dolayısıyla göç yapan ve boş zamanlarında Hasan Nuri Yiğit'e karşılıksız yardım eden emekli öğretmen Orhan Pişkin de "Hasan amcaya elimden geldiği kadar yardım ediyorum. Onun oyduğu kaşıkların zımparalama işini yapıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nuri Yiğit Gazipaşa Doğanca Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe puan farkı açıldı mı, fark kaç 6 Mayıs Pazartesi? Fenerbahçe şampiyon olma ihtimali kalmadı mı 2024? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title