Haberler

Antalya 'Çapulcu Avukatlar'dan 'Gezi Parkı' Yürüyüşü 'Çapulcu Avukatlar'dan 'Gezi Parkı' Yürüyüşü

Antalya Barosu'na kayıtlı yaklaşık 600 avukat, Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlara destek için Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Antalya Barosu'na kayıtlı yaklaşık 600 avukat, Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlara destek için Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda vatandaşlarla buluşan avukatlar, 'Çapulcu avukatlar halkın yanında' diye slogan attı.

Antalya Barosu'na kayıtlı avukatlar, sosyal medya üzerinden organize olarak, Gezi Parkı'na destek amacıyla saat 18.00'de Antalya Müzesi önünde toplandı. Yaklaşık 600 avukatın yer aldığı grup, buradan Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Avukatlar 'Çapulcu avukatlarız, çok marjinaliz', 'Her yerdeyiz, karakollarda, meydanlarda, hastanelerde, her hukuksuzluğu belgeliyoruz', 'Hukukçu çapulcular çocuğa karşı şiddete direniyor', 'Hukuka aykırı gözaltılar hürriyeti tahdit suçudur' yazılı pankartlar taşıdı. Antalya İl Genel Meclisi Başkanı CHP'li avukat Cavit Arı'nın da destekliği grup 'Avukat her zaman halkın yanında', 'Savunma hakkı engellenemez' gibi sloganlar attı. Yürüyüş sırasında, Antalya Adliyesi savcılarından Osman Şanal'a, gözaltına alınan göstericilerle avukatların görüşmelerini engellediği gerekçesiyle tepki gösterildi ve yürüyüş boyunca 'Ula kanun da noli! Ağanın sözünün üstüne söz mü olur? Osman Şanal' yazılı bir döviz en önde taşındı.

Yürüyüş boyunca etraftaki evlerin balkonları ve kaldırımdaki vatandaşların alkışla desteklediği avukatlar adına Cumhuriyet Meydanı'nda Avukat Evrim Çelik basına açıklama yaptı. Rahatsız olduklarını belirten Evrim Çelik, ülkenin hemen hemen her gün doğa, insan ve kent cinayetlerine sahne olduğunu söyledi. Antalya'da da halkın demokratik tepkisini ortaya koymak için yaptığı barışçıl gösterilerde herkesi üzen olaylar yaşandığını belirten Çelik, şunları söyledi; "Halk hareketine dönüşen tepkiler, ne yazık ki aşırı güç kullanımıyla, polis şiddetiyle bastırılmaya çalışılmıştır. Polis merkezine getirilen, aralarında küçüklerin de bulunduğu birçok yurttaşımızla görüşme istemlerimiz 'Savcı beyin emri var kesinlikle hiçbir avukat içeri alınmayacak' gibi gerekçelerle reddedilmiştir. Bu uygulama hukuka aykırı. Anayasamız ve Avukatlık Kanunu ihlal edilmiştir."

Polisin avukatlara karşı tutumunun da kınandığı açıklama, İngilizce olarak da okundu. Avukatlar daha sonra meydandaki diğer göstericilere katıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Şanal Antalya Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title