Haberler

Anneler Günü'nde, Şehit Oğullarının Mezar Taşlarına Sarıldılar

Kayseri Garnizon Şehitliği'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Günü buruk geçti.

Kayseri Garnizon Şehitliği'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Günü buruk geçti. Evlatlarının mezar taşlarına sarılan şehit anneleri, gözyaşları için de çocukları için dua etti.

Şehitliğe akın eden şehit anneleri, evlatlarının mezar taşlarına sarılıp, öperek Anneler Günü'nü kutladı. Duygusal anların yaşandığı şehitlikte, gözü yaşlı anneler şehit çocukları ile dertleşti ve mezar bakımlarını yaptı. Bazı şehit anneleri ise çözüm sürecine tepki gösterdi. Oğlunun mezarı başında, 'Katiller ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor' diyerek isyan eden Şehit Duran Bayram'ın annesi Kudret Bayram, "İçimiz yanıyor. Ağlayıp duruyoruz sadece yaşananlara. Hiçbir şey yapamıyoruz. Batacaksa batsın bu dünya. Çocuklarımıza kavuşalım."

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da konuşmasına Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlamayı kınayarak başladı ve vatandaşları sağ duyulu olmaya davet etti.

Duaların edildiği şehitlikte, Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu ve dernek üyeleri de şehit annelerini yalnız bırakmadı. Uzunlu ve beraberindekiler, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Öte yandan Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği ve Vakfı ile İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma teşkilatınIn kuruluşunun 174'üncü yıldönümü nedeniyle Huzurevi'nde kalan anneleri ziyaret edip karanfil verdi.

(FOTOLU) - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Kayseri Uzunlu Politika Güncel Haberler

title