Haberler

Ankamall'in Ev Sahipliği Yaptığı Guınness Rekoru Şehitlere Adandı

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest-ASF) kapsamında “Dünyanın En Büyük Çiçek Masa Aranjmanı” Guinness rekoru, Ankamall Alışveriş Merkezi’nde kırıldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest-ASF) kapsamında "Dünyanın En Büyük Çiçek Masa Aranjmanı" Guinness rekoru, Ankamall Alışveriş Merkezi'nde kırıldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, "Kırılan Guinness rekorunu şehitlerimize adıyoruz" dedi.

Ankamall Alışveriş Merkezi, ATO tarafından düzenlenen "Dünyanın En Büyük Çiçek Masa Aranjmanı" Guinness Rekoru denemesine ev sahipliği yaptı. ATO Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi, Ankamall'de 60 metre uzunluğundaki masa üzerinde 53 bin 645 adet çiçek kullanarak, en çok çiçeğin kullanıldığı aranjmanla Guinness Rekorlar Kitabı'na Türkiye'nin adını yazdırdı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ATO Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Yakup Özkılıç, Ankamall Kıdemli Müdürü Buğra Köse'nin de katıldığı törende şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Rekor sertifikasını Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı'nın elinden alan ATO Başkanı Salih Bezci, son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinerek, "Milletçe bağrımız yanıyor" diye konuştu.

"KIRILAN GUINNESS REKORUNU ŞEHİTLERİMİZE ADIYORUZ"

Saldırılarda ölenlerin tamamının bu vatanın evladı olduğunu kaydeden Bezci, "Geçen hafta Suriyeli Aylan'ın cansız bedeni kıyıya vurunca bütün ülke üzüntüye boğulmanın yanı sıra vatansız bir milletin ne hale gelebileceğini gördük. Bizim de bu duruma düşmememiz için birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. İşte o birlik ve beraberlik günü bugündür, her gündür" ifadelerini kullandı.

Çiçek rekorunun kırıldığı masa önündeki beyaz ve kırmızı karanfillerden yapılmış Türk bayrağını gösteren Bezci, "Bugün bir rekoru egale etmek için bu masa hazırlandı ancak buradaki en önemli tema Türk bayrağı. Kırılan Guinness rekorunu şehitlerimize adıyoruz" dedi.

Karanfillerden aranje edilen Türk bayrağını öpen Bezci, "Bu bayrağı Ankaralı bir şehidimizin ailesine götüreceğiz" şeklinde konuştu. Bezci, konuşmaların ardından vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı.

"53 BİN 645 ÇİÇEKLE REKOR KIRILDI"

ATO Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Yakup Özkılıç ise, konuşmasında Guinness Rekor denemesine nasıl hazırlandıklarını anlattı. Rekor denemesi için 60 metre masa hazırlandığını ve Guinness hakemi eşliğinde çiçeklerin tek tek sayıldığını bildiren Özkılıç, 53 bin 645 adet çiçekle rekor kırdıklarını söyledi. Özkılıç, şunları kaydetti:

"Rekoru daha coşkulu bir ortamda yapmayı çok isterdik ancak şehit haberleri bizi derinden üzdü. Onlara ithafen kırmızı ve beyaz karanfillerden Türk bayrağı aranjmanı yaptık."

Rekoru tescilledikten sonra çalışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Guinness Rekorları Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, "Dünyayı sürekli geziyorum, inanılmaz rekorlara tanıklık ediyorum. Burada yapılan çalışma beni hem çok heyecanlandırdı hem de çok gururlandım" ifadelerini kullandı.

Rekor denemesinin bitiminde yapılan konuşmada ANKAmall Kıdemli Müdürü Buğra Köse'ye de böyle özel bir rekor denemesine ev sahipliği yaptıklarından ötürü teşekkür edildi.

İRLANDA'NIN REKORU EGALE EDİLDİ

Ankara Alışveriş Festivali'nde ATO Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi'nin organize ettiği Guinness rekoru denemesinde Çiçekçiler Odası'nın Bursa, Sivas, Trabzon, İstanbul, İzmir, Konya ve Adana'dan gelen temsilcileri, çiçekçilik eğitimi alan UMEM Beceri 10 kursiyerleri ile Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçecilik Alanı öğrencileri ile çiçekçiler birlikte görev aldı. Dört saat süren çalışmada karanfilden güle, lilyumdan cipsoya kadar 15 çeşit çiçek kullanıldı. 55 bin çiçeğin hazır bulundurulduğu rekor denemesinde 53 bin 645 adet çiçek kullanılarak, 2002 yılında İrlanda'nın 37 bin 500 çiçekle kırdığı rekor egale edildi. Böylece Ankara Alışveriş Festivali, "Dünyanın En Büyük Çiçek Masa Aranjmanı"nda adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı.

Rekor denemesi Ankamall ziyaretçilerinin de yoğun ilgisini çekti. Ankamall'i gezerken görsel olarak dikkatlerini çektiğini ve çok güzel bulduklarını söyleyen emekli öğretmen Nebahat Çotuk, "İlgimizi çekti. Bir fotoğraf çektirdik. Hoş olduk. Güzel bir organizasyon. Öğretmen olduğum için çocuklarım bana çiçekler alırdı. Dünyanın her çiçeği güzeldir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Ticaret Odası Salih Bezci Ankamall Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

title