Haberler

Ama Öğrenci Cezaevine Giren Görme Engelli Vatandaşı Kurtardı

Adana'da 11 bin 600 liralık su borucunu ödeyemeyince cezaevine giren yüzde 73 görme engelli vatandaşı, görme engelli lise öğrencisi kurtardı.

Adana'da 11 bin 600 liralık su borucunu ödeyemeyince cezaevine giren yüzde 73 görme engelli vatandaşı, görme engelli lise öğrencisi kurtardı. Ailesine kavuşan yaşlı adam, gözyaşlarına boğuldu.

Adana'da inşaatlarda çalışan, ancak geçirdiği bir ameliyat sonrası yüzde 73 görme engelli olan Hakkı Aktaş (65), çalışamadığı için su faturalarını ödeyemeyince, 4 bin lira borcu birikti. Mahkemeye verilen Aktaş ise borcunu taksitlendirdi. Borcunu ödemek için tekrar inşaatlarda çalışmaya başlayan Aktaş, 4 bin liralık borcu 100 liraya kadar düşürdü ancak, bir akrabasının ölümüyle tekrar ekonomik zorluğa düştü. Ardından hiç çalışamaz hale gelen ve 100 liralık borcu, her ay gelen su faturalarıyla birlikte 8 yılda 8 bin lira olan Aktaş, ekonomik durumu iyi olmadığı için borcunu ödeyemedi. Bu nedenle mahkemeye verilen Aktaş'tan borcun tahsil edilmesine; aksi halde cezaevine gönderilmesine karar verildi. Tanınan süre içerisinde Aktaş borcu ödeyemeyip, mal beyanında da bulunmayınca, avukat ve mahkeme masraflarıyla birlikte borcu 11 bin 600 lira oldu. Bunun üzerine Aktaş, cezaevine götürüldü. Eşi ve çocukları babalarının cezaevine girmesinden dolayı perişan olurken; ellerinden bir şey gelmediği için babalarını cezaevinden çıkartamadılar.

Bu durumu ise, görme engelli lise öğrencisi Cüneyt Arat (18), haberleri dinlerken öğrendi. Arat, hemen ailenin adresine ulaşıp evine gelerek, Aktaş'ın eşi Hanım Aktaş ile görüştü. Arat, daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ardından ise ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz ile görüştü. Küreksiz, şahsın borcuna karşılık avukata beyanname vermediği için cezaevine girdiğini söyledi. Bunun üzerine Arat, Aktaş'ın avukata beyanname vermesini sağladı. Arat aynı zamanda Aktaş'ı, Kürkçüler Cezaevi'ne giderek ziyaret etti. Burada Aktaş, Arat'a "Beni ne yap et buradan kurtar" diye yalvardı. Bunun üzerine Arat, girişimlerini hızlandırdı. Beyanname verme işlemi tamamlanan Aktaş dün cezaevinden çıkartılırken, Aktaş'ı ailesinin yanına, görme engelli Cüneyt Arat bizzat kendisi getirdi. Eşi ve kızı Meral Kaya ise, Hakkı Aktaş'ı karşısında görünce, ona sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Baba Aktaş, su borcundan dolayı cezaevine girdiğini anlatarak, "Ben hastayım, gözlerim yüzde 73 görmüyor. Bu nedenle biriken borcumu ödeyemedim ve cezaevine girdim. Sağolsun beni cezaevinden lise öğrencisi görme engelli bir çocuk kurtardı. O kadar devlet büyüğü varken, beni lise öğrencisinin kurtarması çok duygulandırdı. Benim 9 çocuğum vardı; artık 10 çocuğum var. Hayatım boyunca bu iyiliği unutmayacağım" dedi.

Aktaş, cezaevinden çıktığını ancak borcun ödenmediğini, kendisinin borcu ödeyecek gücünün olmadığını belirterek, devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

Cüneyt Arat ise, "Sosyal bir devlette 65 yaşındaki görme engelli, su borcundan dolayı cezaevine girmemeli. Bu durum çok üzücü. Ben hemen yetkililerle görüştüm ve amcanın cezaevinden çıkmasını sağladım. Onu cezaevinde ziyaret ettiğimde amcanın bana, 'ne yaparsan yap beni buradan çıkar' demesini bir dedenin torununa emri şeklinde anladım. Allah'a şükür ki onu cezaevinden çıkardım" diye konuştu.

Arat, dernek başkanı ya da üyesi olmamasına rağmen her zaman engellilerin yanında olduğunu ve onlara yardımcı olduğunu belirterek, "Ancak bu yardım beni çok sevindirdi. Çünkü bir babayı, dedeyi, çocuklarına ve torunlarına kavuşturdum. O yüzden çok mutluyum" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cüneyt Arat Politika Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title