Haberler

Altındağ'da süt günü etkinliği düzenlendi

Güncelleme:

Çocuklar, Altındağ Belediyesinin etkinliğinde, sütün sofralara nasıl geldiğini uygulamalı öğrendi.

Çocuklar, Altındağ Belediyesinin etkinliğinde, sütün sofralara nasıl geldiğini uygulamalı öğrendi.

Altındağ Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, doğal yaşamın önemine dikkati çekmek için Altınköy'de süt günü etkinliği düzenlendi.

Belediye Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerinin, sütün sofralara nasıl geldiğini uygulamalı olarak çocuklara anlattığı etkinlikte, anneler ve çocukları, ineklerden süt sağdı, sağılan sütü içti.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, büyük şehirlerde büyüyen çocukların doğal hayatın nimetlerinden yeterince faydalanamadığını belirtti.

Balcı, "Büyük şehirlerde doğan ve büyüyen çocuklarımız, sütün paketler halinde fabrikalarda üretildiğini sanıyor. Pek çoğu sütün kaynağından masaya gelene kadarki yolculuğuna maalesef şahit olamıyor. Oysa sütün çok güzel bir oluşum ve varoluş hikayesi var. Çocukların bu yolculuğa şahit olmaları, bunu deneyimlemeleri çok güzel. İnekleri yakından görmeleri, dokunmaları ve doğal beslenmeleri çok önemli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Altındağ Belediyesi Altındağ Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title