Haberler

"Altın Karınca" Belediyecilik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Türkiye'nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen "Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve kamuoyunda Türkiye'nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen "Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'ın bilim kurulu başkanlığını yaptığı, 12 akademisyen ve uygulayıcının da jüri üyesi olduğu Altın Karınca yarışmasının sonuçları Taksim Martı Hotel'de gerçekleştirilen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Ünlü spiker ve sunucu İnci Ertuğrul'un sunduğu törende, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Gösteri Grubu (İSÖM X) tarafından da mini bir konser verildi.

Bu yıl Turkcell'in desteğiyle beşincisi düzenlenen ve altı ayrı kategoride toplam 512 katılımla rekor kıran Altın Karınca yarışması kapsamında, ön elemeleri geçemeyen veya projesi olduğu halde gerçekleştirilmeyen projelerin elenmesiyle toplam 203 seçkin proje finallere kaldı.

"MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ DÜNYA ÜZERİNDE BENZERİ OLMAYAN BİR KURULUŞTUR"

Yaptığı konuşmada Marmara Belediyeler Birliği'nin alanında benzeri olmayan bir birlik olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, "Marifet iltifata tabii demişler. Bu iltifatı da bizler başarılı belediye başkanlarımıza da birlik olarak bu ifadeyi yapmak zorundayız. Marmara bölgesindeki 11 vilayete bağlı olan 234 üyesi ile ülkemizin en büyük bölgesel belediyeler birliğidir. İki kıtaya yayılan üyeleri ile de dünya üzerinde de benzeri olmayan bir kuruluştur. Ülke ekonomimizin yaklaşık yüzde 60'ı Marmara bölgesinde bulunmakta ve en gelişmiş illerimiz bu bölgeden oluşmaktadır. Marmara kıtası belediyelerini kaynaştıran, aynı zamanda ülkemize de belediyeciliğin kök saldığı ve tüm bölgelere yayıldığı bir belediyecilik topluluğu niteliğindedir" diye konuştu.

Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri yarışmasının belediye birimlerini çalışmaya teşvik ettiğini dile getiren Başkan Altepe, "Belediyecilikte başarının göstergesi sunulan hizmetler ve yapılan icraatlardır. Bu kapsamda yapılan özgün projeleri tanıtmak ve başarılı belediye başkanlarını teşvik etmek amacıyla başlattığımız örnek belediyecilik yarışmasının 5.'sini de düzenlemiş bulunmaktayız. Belediyeciliğe büyük katkı sağladığına inandığımız bu yarışma kendi alanında ülkemizin en ciddi ve en saygın yarışması haline gelmiştir. Tecrübe ve deneyimlerin paylaşılmasını önemsiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Recep Altepe, ödüle layık görülen belediyelere ödüllerini takdim etti.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 11 ÖDÜL BİRDEN ALDI

Yarışmada iştirakleri ve bağlı kuruluşlarıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi

(Yeşil Alanlar Daire başkanlığı, KUDEB, İSKİ 2, İSBAK 2, İGDAŞ 2, İETT, KÜLTÜR A.Ş. ve AĞAÇ A.Ş) toplam 11 ayrı ödül birden aldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Belediyesi'nin 3'er ödül aldığı gecede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bolu Belediyesi ve Yalova Belediyesi de ikişer ödülle dikkat çekti.

İLÇE BELEDİYELERİNDE BÜYÜK REKABET

İlçe belediyeleri kategorisinde de kıyasıya bir rekabet yaşandı. Beyoğlu Belediyesi 3 ayrı ödül alarak ilçe belediyeleri kategorisinde yarışmaya damga vururken Bağcılar, Kadıköy, Küçükçekmece, Ümraniye ve Çan belediyeleri de ikişer ödüle layık görüldü. Yarışmada Ataşehir, Avşa, Basşiskele, Bayrampaşa, Beykoz, Biga, Büyükçekmece, Çerkezköy,Çınarcık, Çorlu, Edremit, Esenler, Eyüp, Fatih, Gebze, Güngören, Hendek, İzmit, Karabiga, Lüleburgaz, Malkara, Mustafakemalpaşa, Pendik, Sancaktepe, Sultangazi, Şişli, Tuzla, Üsküdar, yıldırım ve Zeytinburnu belediyeleri de birer ödül aldı. Gecede ayrıca yıl içerisinde gerçekleştirdikleri başarılı mobil teknoloji uygulamaları nedeniyle Fatih, Güngören ve Büyükçekmece Belediyelerine "Turkcell Mobil Teknoloji Özel Ödülleri" takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Marmara Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title