Haberler

Almanya'da Politikacılar Cemevi Açılışında Buluştu

Hamburg Alevi Toplumu'nun (Agh) Cemevi Açılışana Başta Senato ve Belediye Başkanı Adayı Olaf Scholz Olmak Üzere Hamburg Siyasetinin Neredeyse Tüm Ünlü İsimleri Katıldı.

Hamburg Alevi Toplumu'nun (AGH) Cemevi açılışana başta Senato ve Belediye Başkanı adayı Olaf Scholz olmak üzere Hamburg siyasetinin neredeyse tüm ünlü isimleri katıldı.

Hamburg Alevi Toplumu (AGH) tarafından uzun yıllar çalışmaları yapılan Cemevi düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

Kentin St. Pauli semtindeki Nobistor 33-35 adresinde bulunan yeni Cemevi'nde gerçekleşen törene Hamburg Başkonsolos Yardımcısı Canan Ünal, Din Hizmetleri Ataşesi Doç. Dr. Ömer Yılmaz, Sol Parti Federal Parlamento Grup Başkanı Gregor Gysi, SPD Hamburg Senato ve Belediye Başkan adayı Olaf Scholz, Yeşil Alternatif Liste (GAL) Liste başı adayı Anja Hajduk, CDU milletvekilleri Bettina Machaczek, Markus Weinberg, Türk kökenli adaylardan Mehmet Yıldız, Cansu Özdemir (Sol Parti), Ejder Tatar, Martina Kessbach (FDP), Filiz Demirel, Bayram İnan (GAL), Behçet Algan, Erkan Şahin (SPD), Nilgün Budak (CDU), Hamburg İş Ajansı Genel Müdürü Rolf Steil, din adamları, AABF Başkan Yardımcısı Ali Ertan Toprak, AGH yönetim kurulu üyelerinin çok sayıda seçkin davetli katıldı.

YILLARDIR ÇABA HARCIYORUZ

AGH Başkanı Orhan Cengiz'in yönettiği ve yaptığı selamlama konuşmasında, ?Uzun yıllardır çocuklarımızın ve gençlerimizin Aleviliği öğrenmeleri ve yeni nesillere aşılaması amacıyla bir cemevine ihtiyaç vardı. Altona ilçesi bir miktar maddi destek verdi, vatandaşların bağışlarıyla ve hayırseverlerin yardımlarıyla bu binayı satın aldık. Burada gençlerimiz kendi kültürümüzü, dinimizi öğrenebileceklerdir" dedi. Almanya'da çok sayıda Alevi dininden olanların yaşadıklarına işaret eden Ali Ertan Toprak ise, ?23 yıl sonra burada bir cemevi açmanın mutluluğunu yaşıyoruzö dedi.

FARKLI DİNLERE SAYGI DUYMAK LAZIM

Hambur'da Dünya Dinleri Akademisi Direktörü Prof. Dr. Wolfram Weiss ise, "Hamburg'da Aleviliği öğretecek din adamları yetiştirmek için girişimlerimiz devam ediyor. Buna gerçekten bir ihtiyaç var. Farklı dinlerden bilim adamları ve araştırmacılar yetiştirmek istiyoruz" dedi. Farklı kilise papazlarınında söz aldığı törende, insanların hangi dinden, ırktan olurlarsa olsunlar her dine saygı gösterilmesi gerektiğine işaret ettiler.

POLİTİKACILAR TEBRİK ETTİLER

Törende Olaf Scholz (SPD), Geoger Gysi (Sol Parti), Anja Hajduk (GAL), Markus Weinberg (CDU) Martina Kessbach'da (FDP) birer tebrik konuşması yaptılar. Konuşmalardan sonra Sedat Boyraz ile Hasan Hüseyin Sarı'nın yaptığı müzik büyük beğeni topladı. Son olarak Mahsuni Dede'nin eşliğinde farklı nesillerden oluşan bir grup alkışlar arasında kırmızı açılış kurdelesini dualarla kestiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title