Haberler

AK Parti'li Milletvekili Çavuşoğlu: "Alanya-gazipaşa Havaalanı Açılmazsa Bana Hesap Sorun"

Alanya-gazipaşa Havalimanı Çalışmalarını Yerinde İnceleyen AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Eğer Alanya-gazipaşa Havaalanı İhtiyaç Duyulan Şekilde Açılmazsa Medya ve Halk Olarak Hesabını Bana Sorun" Dedi.

Alanya-Gazipaşa Havalimanı çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Eğer Alanya-Gazipaşa Havaalanı ihtiyaç duyulan şekilde açılmazsa medya ve halk olarak hesabını bana sorun" dedi.

TAV firmasının Gazipaşa İşletme Müdürü Kemal Yenen ile birlikte Gazipaşa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Çavuşoğlu, son günlerde kamuoyunda sık sık gündeme gelen ve halkın kafasını karıştıran çelişkili soruları cevaplandırmak için Gazipaşa'ya geldiğini, havalimanının bölgenin ihtiyacını karşılayacak şekilde açılacağını söyledi. Çavuşoğlu, "Bir takım medyada sık sık 'bir gün olmayacak, ertesi gün olacakmış' gibi yer alan haberler tamamen asılsızdır. İnşaat burada başlamıştır. Ruhsat verilmiştir. Bu yönde aksi bir şey yazılmamalıdır. İhalenin yapılması, Rekabet Kurumu'ndan kararın çıkması ve Devlet Hava Meydanları'nın kararı onaylamasıyla beraber çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Burada Gazipaşa Havaalanı'nın ihtiyacı olan pist genişliği ve uzunluğu sağlanacaktır. Bu bizzat Başbakanımızın, Ulaştırma Bakanımızın ve dolayısıyla bölge milletvekilimizin sözüdür. Kimi çevreler, yaklaşan yerel seçimler öncesi havaalanı üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Halkımızın, turizmcilerin, yatırımcıların şevkini kırmak istiyorlar. İhtiyaç duyulan pist genişliği 45 metre, uzunluğu ise 2 bin 200 metre. Sivil havacılığın gerektirdiği standart neyse bunu yerine getirmek görevimizdir" diye konuştu.

Kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili de vatandaşların duyduğu tedirginliğin gereksiz olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Gerektiği yerlerde gerekli kamulaştırmalar yapılacaktır. Fakat bunun sınırları henüz belli değil. Bunun önceden söylenmesi işi ranta çevirir. Dolayısıyla gizli kalması gerekiyor" şeklinde konuştu.

(RY-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title