Haberler

Ağaoğlu'nun Maslak 1453 İstanbul Projesi

Güncelleme:

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projesine ilişkin, 2 bin 700 konutunu satışa çıkardıklarını söyledi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projesine ilişkin, 2 bin 700 konutunu satışa çıkardıklarını ve şu an 2 bin 200 civarında konut satışının gerçekleştiğini belirterek, "Bu satışların değeri de 1 milyar 250 milyon liradır. Bunların tamamı da peşin, içlerinde vadeli bir satış yok" dedi.

Kurum, Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projesine ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Emlak Konut olarak 7,6 milyar liralık aktif değere ulaştıklarını belirterek, şu an için yaptıkları gayrimenkul proje sayısının 61 olduğunu ve devam etmekte olan 30 farklı projenin bulunduğunu kaydetti.

İhale sürecine bakıldığında 29 Eylül 2010 tarihinde ihalesini gerçekleştirdiklerini anımsatan Kurum, "En iyi teklifi veren firmanın yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle ikinci firma olan Akdeniz İnşaat ile sözleşme imzaladık. Bu yılın eylül ayı itibariyle Dubai'deki fuarda satışa çıkardık. Toplamda 5 bin 321 bağımsız bölümden oluşuyor. Akdeniz İnşaat'ın, bu projede taahhüt ettiği satış toplam geliri 3 milyar 250 milyon liradır. Emlak Konutun payı da yüzde 35,5'tir. Her ne şart olursa olsun bize taahhüt ettiği rakam 1 milyar 150 milyon liradır" diye konuştu.

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin, şu an "İstanbul'un finans merkezi" denilebilecek bir bölgede bulunduğunu anlatan Kurum, şunları kaydetti:

"Daha önce Toplu Konut İdaresinden satın aldığımız, Toplu Konut İdaresi'nin de doğuda yapmış olduğu karakollar karşılığı Milli Savunma Bakanlığı'ndan aldığı arazidir. Bu arazi üzerinde biz planlama yapıp ihaleye çıktık. Bugün de Maslak 1453 projesini gerçekleştiriyoruz. Bu projede, 2 bin 700 konutunu satışa çıktık ve şu an 2 bin 200 civarında satış gerçekleşti. Bu satışların değeri de 1 milyar 250 milyon liradır. Bu paranın büyük bir kısmı şirket hesaplarımıza girdi. Geri kalanı da kredi işlemleri bankalarla devam ediyor. Bunların tamamı da peşin, içlerinde vadeli bir satış yok. Bu, piyasada, Emlak Konut'a, TOKİ'ye ve yapılan işlere güvenin en büyük göstergesidir. Mütekabiliyet Yasası ile birlikte yabancılara satışın önü açıldı. 2012 yılına kadar 5-10 adet yabancıya satış gerçekleşiyordu ama 2012 yılında Emlak Konut'un projelerinde yabancıya satış 500'e çıktı. Bu projeden 144 tane yabancıya satış yapıldı. Dünyadaki yaşanan ekonomik sıkıntı ortamında Türkiye'deki istikrar, yapılan kanuni düzenlemeler bizim ülkemize olan güvenin en büyük göstergesidir. Yabancılar artık Türkiye'yi güvenli bir liman olarak görmektedir."

-"Bu güne kadar hiçbir işimiz yarıda kalmadı"-

Murat Kurum, Emlak Konut GYO'nun yaptığı işlerin toplam bedelinin 22 milyar liraya ulaştığını ifade ederek, "Bankalar bile artık teminat mektubu vermekte sıkıntı çekiyorlar. BDDK bankalar için bir limit belirlemiş ona göre hareket ediyorlar. Emlak Konut'a baktığınızda sırf 22 milyar lira Türkiye'de iş yapıyor. Bunu diğer firmalara da yayarsanız ciddi bir portföy var. İnşaat sektörünün ekonomi için ne kadar önemli bir sektör olduğunu hükümet de görüyor. Bundan sonraki süreçte uluslararası bankalardan bile Türkiye'deki yatırıma destek geleceğini öngörebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni işler yapmaya devam ettiklerini dile getiren Kurum, Türkiye'deki inşaat sektörünün sürekli dinamik ve ayakta tutulması gerektiğini söyledi.

Kurum, Maslak 1453 projesinde 2 bin 200 satış gerçekleşirken herkesin kazanmayı düşünerek aldığını belirterek, "Metrekare fiyatlarımıza baktığınızda gerçekten makul bir fiyattadır. Gerçekleştirilen satışla elde edilen gelir, Akdeniz İnşaat'ın banka hesaplarında durmuyor. Emlak Konut'un banka hesaplarında duruyor. Akdeniz İnşaat da bu parayı yaptığı iş karşılığında alabiliyor. Bu onlara güvenmediğimizden değil, yaptığımız şartnamede yer alıyor. Bu şartnameyi bugüne kadar 61 projede uyguladık. Bugüne kadar hiçbir işimiz yarıda kalmadı" diye konuştu.

-Ağaoğlu: "Satışlar halen devam ediyor"-

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da Türkiye'nin konut ve inşaat sektörünün, dünyada yarışamayacağı bir ülkenin bulunmadığını belirterek, amaçlarının Maslak 1453 projesiyle yeni bir konsept geliştirmek olduğunu kaydetti.

Ağaoğlu, bu projeyle eski İstanbul'un cadde ve sokak kültürünü yansıtmayı amaçladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Projede ana cadde konseptinin boyu 1.480 küsur metrelerdeydi. Bu ana caddeyi kısaltarak 1.453 metreye çektik. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde çağ değişmişti. Biz de bu projeyle hem dünyada hem de Türkiye'de inşaat sektörüne çağ atlatma iddiasında bulunmuştuk. Bence çok da anlamlı bir projeydi. 15 Ekim'de reklam kampanyamızı başlattık. Bir ay içinde 2 bin 100 tanesinin parası Emlak Konut GYO'nun hesabına yattı. Bunun çoğu tahsil oldu. Yaklaşık 1,2 milyar liralık bir satış gerçekleşti.

Sektörde firma ya da proje bazında sıkıntılar yaşanabilir ama ben Türkiye'de inşaat sektörünün önünün şu anda daha açık olduğunu düşünüyorum. Birincisi Kentsel Dönüşüm Yasası, ikincisi Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra inşaat sektörünün daha hızlı çalışması lazım. 'Talepte azalma var' şeklindeki söylemlere katılmıyorum. Yabancıların da Türkiye'ye ilgisinin daha da arttığını görüyoruz. Sektörde bir sıkıntının olduğuna inanmıyorum. Bunun da en güzel örneği Maslak 1453 projesidir. Eğer yer, proje, fiyat ve ödeme planın doğruysa Türkiye'de talep her zaman var. Maslak 1453 projesi de bunun en güzel örneğidir. Satışlar halen devam ediyor."

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Ali Ağaoğlu İstanbul Türkiye Maslak Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title