Haberler

Afyonkarahisar Kültür ve Semt Evi'nde Yıl Sonu Etkinliği

Afyonkarahisar Valiliği Tarafından Yapılan Restorasyonun Ardından Kadın ve Çocuklara Yönelik Hizmet Veren Kültür ve Semt Evi'nde Yıl Sonu Etkinliği Gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan restorasyonun ardından kadın ve çocuklara yönelik hizmet veren Kültür ve Semt Evi'nde yıl sonu etkinliği gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar eski Valisi Muzaffer Dilek'in girişimleri sonucu eğitim yuvası haline dönüştürülen Millet Hamamı'nda yapılan çalışmalar bir sergiyle tanıtıldı.

Yıl sonu etkinliğinde konuşan Vali Haluk İmga, yapılan çalışmaların uzun bir çabanın ürünü olduğunu belirterek, "17. yüzyılda yapılan bir hamamı restore ederek Kültür ve Semt Evi'ne dönüştürmek çok büyük bir övgüyü gerektiren bir davranıştır. Kültür ve Semt Evi'nin 10 bin insana ulaşması, onlara eğitim vermesi övgüye değer. Bu mekan kendisinden beklenen tüm özelliklere sahip ve çevresine ışık saçan bir mekan haline gelmiştir" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise, Kültür ve Semt Evi'nin Cumhuriyet tarihinde iyi örnekler olarak bilinen millet mektepleri ile halkevleri gibi yaygın eğitim alanında Afyonkarahisar halkına hizmet ettiğini söyledi.

Kültür ve Semt Evi'nin sorumlu yöneticisi Sabriye Canca da, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında 821'i bayan 711'i ilköğretim öğrencisi toplam bin 532 kişiye eğitim verildiğini söyledi. Verilen kurslarda aldıkları eğitim sonucu 40 bayana iş imkanı sağlandığını ifade eden Canca, "Verilen kurslar, düzenlenen konferanslar, yapılan sağlık taramalarıyla Kültür ve Semt Evi civarındaki mahallelerde 10 bin kişiye ulaştık" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerler tarafından gerçekleştirilen defile izleyicilerden alkış aldı. Öğrencilerin düzenlediği folklor gösterisinin ardından yıl boyunca kursiyerlerin yaptığı el işi ürünlerin bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi.

Kursiyer Nagihan Keser, kurslara başladığında hiçbir dikiş bilgisi olmadığını ifade ederek, "Herkese tavsiye ederim. Şu an bir elbiseyi dikebilirim" dedi.

Kursiyer Leyla Karaçam ise 2 yıldır kurslara katıldığını belirterek, "Kendimi eğitmeyi düşünüyorum. Evde oturarak olmuyor. Bir şeyler üretmek insana haz veriyor" ifadelerini kullandı.

(SY-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title