Haberler

Çanakkale'nin kaderini belirleyen 57. Alay, vefa yürüyüşüyle anıldı

Güncelleme:

Çanakkale'de Atatürk'ün "Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." dediği 57. Alay, savaşın 109. yıl dönümünde Gelibolu Yarımadası'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen '57. Alay Vefa Yürüyüşü'yle anıldı. Yürüyüş boyunca Çanakkale Savaşları sırasında yaşananların hissedilmesi için ses ve sis fişekleri atıldı.

Çanakkale Savaşı'ndaki kritik rolü nedeniyle önemli bir yere sahip 57. Alay, savaşın 109. yıl dönümünde Çanakkale'de düzenlenen vefa yürüyüşüyle anıldı.

SES VE SİS FİŞEKLERİ ATILDI

Atatürk'ün yarbay olarak Çanakkale'de "Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum." sözünü söylediği 57. Alay, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde gerçekleştirilen "57. Alay Vefa Yürüyüşü"yle hatırlandı.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Kocadere Kamp Alanı'ndan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katılımıyla başlayan yürüyüş boyunca, gençlerin Çanakkale Savaşları sırasında dedelerinin yaşadıklarını daha iyi hissedebilmeleri, o duyguyu yaşayabilmeleri için ses ve sis fişekleri atıldı. Bazı gençler de savaşı canlandırdılar.

Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş Conkbayırı'nda sona erdi. Bakan Bak, yürüyüşün son kısımlarını kendisine eşlik eden Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile koşarak geçti.

Çanakkale'nin kaderini belirleyen 57. Alay, vefa yürüyüşüyle anıldı

Çanakkale'nin kaderini belirleyen 57. Alay, vefa yürüyüşüyle anıldı

Çanakkale'nin kaderini belirleyen 57. Alay, vefa yürüyüşüyle anıldı

Çanakkale'nin kaderini belirleyen 57. Alay, vefa yürüyüşüyle anıldı

Kaynak: AA / Güncel

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Çanakkale Gelibolu Gençlik Spor Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (5)

Bilir Kişi:

Bu yürüyüş, Türkiye izcilerinin yıllar önce başlattığı bir faaliyettir. Ama maalesef haber içeriğinde hiç bahsedilmemiş. Görüntülerin çoğunda da izcileri görüyorsunuz. Aynı 57. Alay ın yaşadığı dakikaları yaşarlar orada. Bu her yıl gerçekleşir. Ve 57. Alayın savaş zamanı son gittikleri güzergah üzerinde yürüyüşlerini yaparlar. Anaların o zaman yaptıkları gibi kınalar yakılır saçlara, asker çorbası ve hamur kızartması verilir yürüyüşe çıkarken... Şehitlerimizden Allah razı olsun...

26
0
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

biz cumhuriyeti böyle kurduk diye meşhur olan bir fotoğraf var, vefakar, cefakar anadolu insanını gösteren. cumhuriyeti ve meclisi ve devleti dualarla, hacı bayramda kılınan cuma namazları akabinde, kurbanlar keserek kurduk... sonrasında Allah diyenleri yallah deyip içeri attılar. dünkü ali karahasanoğlunun yazısını okumanızı tavsiye ederim.

9
7
yanıtYanıtla
Umut Dünyası:

çanakkale bir deniz savaşı, nasıl oluyorda piyadenin zaferi imiş gibi gösteriliyor anlam vermiş değilim. ama burası türkiye, gemiye araba çarpan tek memleket. normal.

0
9
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi düşmanlardan kurtarıp milleti dinden çıkın diye kurmadı meclisi balolorla değil dualarla açtılar bir tarafta dine öte yanda Cumhuriyete saldıranlar bu iki tarafta ne dinin ne Cumhuriyetin dostudur bu davranışı gösterenler ülkenin rejiminin ve dinin düşmanlarıdır Cumhuriyet herkesin dinini ibadetini serbestçe yapabileciği padişahın kulu, fravunlaşmış tekadamın yönettiği değil Cumhuriyetin özgür vatandaşı olarak yaşadığı yönetim biçimidir

6
2
yanıtYanıtla
Murat Çita:

Mustafa kemal Ataturk kazandi suriyeliler afganlar isgal.etti

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title