Haberler

5. Uluslararası Klarnet Festivali"

5.Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında, dünyaca ünlü Türk neyzen Mercan Dede, Türk Halk Müziği sanatçısı Zara ve Makedonya'nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

5.Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında, dünyaca ünlü Türk neyzen Mercan Dede, Türk Halk Müziği sanatçısı Zara ve Makedonya'nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleşen konser öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Mercan Dede, genel sanat yönetmenliğini klarnet sanatçısı Serkan Çağrı'nın yürüttüğü etkinlikte önemli sanatçılarla konser vermekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Mercan Dede, etkinliğin zor günler atlatan Türkiye için bir dönüm noktası olmasını dileyerek, şunları söyledi:

"Sanatın özünde, tasavvufun özünde olduğu gibi birleştiricilik, bir araya getirmek var. Politikacılar 'birbirimizden neyimiz farklı' diye konuşurken, biz 'neyimiz ortak' diye konuşuyoruz. Bu akşamın, temiz, güzel, ferah bir sayfa olmasını diliyorum."

Zara ise, konseri dünya barışına ithaf ettiğini dile getirerek, şunları aktardı:

"Dünyada, ülkemizde barışın tohumlarını ekelim istiyoruz. Bunlar sadece şarkılarımızda kalmasın, içimize ekelim, güleryüz ve sevgiyle baktığımız günlere artık hasret kaldık. Sosyal medyanın da yardımıyla, birbirimizi bağladığımız, küçük düşürmeye çalıştığımız, eleştirdiğimiz çok fazla süreçler yaşadık. Neler neler yaşadık ve bu yaşadıklarımız bizim birbirimize kenetlenmemizi resmen şart koştu. Böyle senaryolara gerek kalmasın kenetlenmek için, artık birbirimize sarılalım."

Herkesin bir bütünün parçası olduğunun altını çizen Zara, müziğin insanların birbiri hakkında iyi şeyler düşünmesi konusunda yardımcı olacağını vurguladı.

Festivalin genel sanat yönetmeni Serkan Çağrı ise, festivale geçmiş yıllarda olduğu gibi büyük bir ilgi olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"İnsanların festivalin atmosferini beğeniyor olması, kendilerini iyi hissetmesi bize de iyi geliyor. Her yıl klarnet festivalinde birçok müzik türünü, farklılıkları, özellikle de insanların nefes almasını temel almaya çalışıyoruz. Bunun da yaptığımız çalışmalar sonucu duyduğumuz memnuniyet sözcüklerinden doğru olduğuna inanıyoruz."

Festivalde her yıl düzenlenen "Ustaya Saygı" etkinliğinde Türk müziğinin usta bir ismini de andıklarını hatırlatan Çağrı, "Bu yıl müziğimizin usta isimlerinden Kayahan'ı anacağız. Kayahan'ı anacağımız konserin müzik direktörlüğünü hem öğrencisi, hem manevi oğlum dediği kişi İskender Paydaş yapacak. Eşi İpek Açar ve kızı Beste Hanım ve bütün sanatçı dostlarımız Kayahan anısına eserlerini seslendirecekler." diye konuştu.

Çağrı, Kayahan'a saygı etkinliğinin 22 Eylül Perşembe akşamı gerçekleşeceği bilgisini vererek, hafta boyunca birçok etkinliğin düzenleneceğini, bütün müzikseverleri CRR Konser Salonu'ndaki konserlere beklediklerini kaydetti.

Konserde ilk olarak Mercan Dede ve bağlama, ritim, klarnet, trompet, ney sanatçılarından oluşturan orkestra sahne aldı.

Sanatçı Zara, konserde "Sulha Gelin Ey İnsanlar", "Tükeneceğiz" gibi şarkıları seslendirirken, Makedonyalı trompet sanatçısı Dzambo Agusev de, Mercan Dede ve orkestrasıyla eserler seslendirdi.

Festival, 25 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Serkan Çağrı Mercan Dede Makedonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title