Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Güncelleme:

Tüm Yurtta olduğu gibi Siirt'te de 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinlikler kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 91. Yıldönümü, Siirt'te coşku ile kutlandı.Düzenlenen program, saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saat 09.00'da Valilik Makamında Vali Vekili, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkan vekilinin tebrikleri kabulünden sonra, törenin yapıldığı Valilik Binası önüne geçildi. 09.45'te düzenlenen programda Vali vekili Mustafa Pala, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Halil Soysal, Belediye Başkan vekili Seyfettin Aydın, halkı kortej aracıyla selamladı.

İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkçe öğretmeni Mehmet Sadık Tan, milletimizin hürriyet ve bağımsızlık uğruna kendisini tarih sahnesinde silmek isteyenlere tarih sahnesinde unutulmayan bir ders vererek kendini Dünya'ya kanıtladığını söyledi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Vali vekili Pala'nın LYS'de dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Tören, halk oyunları gösterilerinin ardından, askeri birliklerin resmigeçidi tören sona erdi.

Muhabir M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Zafer Haftası Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title