Haberler

2013 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütçesinde "kentsel dönüşüm" ile TOKİ'nin yaptığı konutlar gündeme geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütçesinde "kentsel dönüşüm" ile TOKİ'nin yaptığı konutlar gündeme geldi.

Komisyonda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2013 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Van Valiliği tarafından bastırılan bir kitapçığı göstererek, bu "Valiler bakanlar dururken nasıl bu kadar reklam yapıyor. Benim ödediğim vergiyle kişisel menfaati için kullanıyor. Bu kitapçığı atmak istiyorum ama size saygımdan atmayacağım. Gönderin kitapçığı Valiye, biraz edep etsin" dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, kentlerde otopark yapılması, engelliler için kaldırım ve ulaşım kolaylığı sağlanması gerektiğini, ayrıca yöresel mimarinin korunmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Gümüş, Sarımsaklı'da Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Hava Kurumu kampı yapılmak istendiğini belirterek, bölgedeki çok sayıda kamu kampının bölge turizmini olumsuz etkilediğini savundu. Gümüş, açık madencilik faaliyetinin Balıkesir ve çevresi için ciddi sorun oluşturmaya devam ettiğini savunarak, dünyanın nadide yerlerinden Kaz Dağları'nın siyanürle altın faaliyetinden olumsuz etkilendiğini ifade etti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu'da yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi yapımına izin verilmemesine rağmen hukuksuz bir faaliyet yürütüldüğünü dile getirerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ÇED raporları ve imar değişiklikleriyle "hukuksuzluğun faili" konumuna geldiğini ileri sürdü.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, kentsel dönüşümle ilgili olarak

"Hakkari'nin yüzde 80'ini yerinden oynatacaksınız ki kent olsun. Birçok Anadolu kenti de bu konumdadır. Kentsel dönüşümün rantı beslemesinin önüne geçmek gerekir" dedi.

-"Aynı firmalara kaynak aktarılıyor"-

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, TOKİ'nin internet üzerinden devlete ait arsanın bedelini düşük gösterirken, müteahhit payını yüksek tuttuğunu ifade ederek, TOKİ'nin faaliyetlerinde sürekli aynı firmalara kaynak aktarma mekanizmasının işletildiğini ileri sürdü. Erdoğdu, "Kamu zararına yol açmak suçtur ve soruşturulması gerekir. Yıllar sonra bunlar hep ortaya çıkacak ve konuşulacak" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a bağlı kurumlardan belge verilmediğini savunan Erdoğdu, "Neyi saklıyorsunuz- Siz istediğimiz belgeleri vermedikçe bizim içimizdeki şüpheler büyüyor. O zaman size yolsuzluk organizasyonu gibi bakıyoruz. Bakandan bir sürü belge istedim vermedi. Bunlar sizin şahsi belgeleriniz değil" ifadesini kullandı.

Bakan Bayraktar'ın, 'istediğini vereceğim" demesine Erdoğdu, "Vermek isteseydiniz verirdiniz. Bilgi ve belgeler sizin şahsi malınız değil" karşılığını verdi.

-"İstanbul'un anayasasına darbe yaptınız"-

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, İstanbul'da 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla "İstanbul'un Anayasası" olarak adlandırılan Çevre Düzeni Planı'nın onaylandığını belirtti.

Ayağa kalkarak planı gösteren Eyidoğan, plan yok sayılarak İstanbul'un su ve orman havzalarının imara açıldığını, İstanbul'un kuzeyde 3. köprü, batısında kanal ve havaalanının yapılmak istendiğini söyledi. "İstanbul'in Anayasasına darbe yaptınız" diyen Eyidoğan, Avcılar'dan Terkos Gölü'ne kadar 40 bin hektarlık alanın yeni şehir alanı olarak ilan edildiğini, su havzası koruma alanının yerleşime açıldığını savundu.

Eyidoğan, Bakanlar Kurulu kararnamesiyle olası afet riskini bertaraf etmek için ruhsatsız, iskansız ve afet riski altındaki yapıların tasfiye edilerek yeni yerleşim alanı olarak kullanılması için bakanlığa yetki verildiğini belirtti İstanbul'un kuzeyinin bakir kalması gerektiğini savunan Eyidoğan, Bakan Bayraktar'a, "Bunu nasıl imzaladınız Sayın Bakan. Bu alanın cirosu nedir- Çevre düzeni planı sürekli ihlal ediliyor. Bu anlayış mı büyükşehirleri yönetecek-" diye sordu.

-"Mescit" tartışması-

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, TOKİ'nin ev yaparken insanların ölümüne sebep olduğunu ifade ederek, Samsun'daki TOKi konutlarında sel sularına kapılan 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, TOKİ'nin yaptığı Arena'yı da su bastığını söyledi.

"AKP yine kaçak yapılara af, kıyı yağmacılığı, askeri alanlara ve meralara el koyma, sitelere ve AVM'lere mescit zorunluluğu getirme peşinde" diyen Çam, kentsel dönüşümün yeni rant alanları yaratılıp bunları iktidar sahiplerinin paylaşacağı düzlemde değil, halkın ihtiyaçlarına göre yapılması gerektiğini söyledi.

İzmir'de Karaburun yarımadasının balık çiftliklerinin kuşatmasına açıldığını ileri süren Çam, kazanılan davalara rağmen yeni izinler verildiğini iddia etti.

Çam'dan sonra söz alan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün,

"Mescitlerden rahatsızlığınız ne. AVM'lerde spor merkezleri yapılıyor da mescit niye yapılmasın- Balık çiftlikleri ile Mescit arasında bağlantının nasıl kurulduğunu anlayamadım. Mescidin altında balık çiftliği mi olacak-" diye sordu.

CHP'li milletvekillleri, Üstün'e laf atarak tepki gösterdi.

Konuşmasını sürdüren Üstün, Türk mimarisinin önemine işaret ederek,

"Meclis, Türk mimarisi değil" dedi. CHP'li milletvekilleri, "Ne mimarisi-" sorusuna "Alman mimarisi..." karşılığını veren Üstün'e, "Hayır, Avusturya..." karşılığını verdi.

Muhabir: Melda Çetiner

Yayıncı: İbrahim Uyar - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Haluk Eyidoğan Aykut Erdoğdu İstanbul Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title