Haberler

2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başladı

Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Başakşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali düzenlenen törenle açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Bilim ve teknoloji dünyasında yaşıyoruz ve özellikle görselliğin gençlerimizin, toplumumuzun nazarında yükselen bir değer olduğunu biliyoruz. O zaman biz sinemayı, sinema dünyasını, beyaz perdeyi çok iyi kullanmak gerektiğini bilmemiz lazım" dedi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Başakşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali düzenlenen törenle açıldı. Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adem Sözüer, Zeki Demirkubuz, sanatçı Türkan Şoray ve Selim İleri'nin de aralarında bunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Bakan Şahin, "Bilim ve teknoloji dünyasında yaşıyoruz ve özellikle görselliğin gençlerimizin, toplumumuzun nazarında yükselen bir değer olduğunu biliyoruz. O zaman biz sinemayı, sinema dünyasını, beyaz perdeyi çok iyi kullanmak gerektiğini bilmemiz lazım" dedi.

Bakan Şahin, "Hem olumsuzu hem olumluyu kullanmamız anlatmamız gerekiyor. Yani değişimi olumlu yönde yöneltmek için, hem yasal okuryazarlığı arttırmak için, hem de uygulamalarda yaşanan sorunları daha hızlı çözebilmek için bu festivaller çok önemli. Hem dolu mesaj vereni ödüllendirmek, doğru mesaj verilmesini sağlamak ve iyi rol modellerini arttırmak toplumdaki değişim talebini kadınların alanda daha güçlü etkin aktif hale getirmesi gereken talebi yerinde görebilmek çok önemli. Ben o yüzden yalnızca meclisin boyutunda parlamento da değil, bu 74 milyon'un 780 bin kilometrenin seferberliği ile çözülebilecek olduğu bir sorun olduğunu görüyoruz. Bu tarihi mekanda hukuk fakültesinin bu yaptığı organizasyonu çok önemsiyorum. Ülkemiz şiddetin değil sevginin, merhametin, şefkatin çok daha yükselen bir değer olduğu bir ülkeye dönüşecek" şeklinde konuştu.

Bakan Şahin'in konuşmasının ardından festivalin açılış filmi olan 'Emmanuelle Mıllet' filmini katılımcılarla birlikte izlenmek için İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1.Amfi'sine geçti.

Öte yandan, İ.Ü. Beyazıt Kampüsü'nde gerçekleşen törende festivalin organize edilmesinde emeği geçen katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir Belediyesi İstanbul Üniversitesi Adem Sözüer Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title