Haberler

12 Yıl Önce Kaybolan Talihsiz Adam, Yasak Aşk Cinayetine Kurban Gitmiş

Güncelleme:

Tekirdağ'da 12 yıl önce ortadan kaybolan ve dosyası 'gaiplik' kararı verilerek rafa kaldırılan Hasan Baş'ın, sevgilisiyle birlikte plan yapan eşi Gülnazik Baş tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde 12 yıldır kayıp olan ve dosyası 'gaiplik' kararı verilerek rafa kaldırılan Hasan Baş'ın, emekli maaşı, evi ve otobüsüne konmak isteyen ikinci evliliğini yaptığı eşi Gülnazik Baş (55) tarafından, 5 kişiyle birlikte yaptığı planın ardından öldürüldüğü ortaya çıktı. Tekirdağ polisinin raftan indirip kurduğu özel ekiple aydınlattığı cinayete kurban giden Hasan Baş'ın, Saray'da evinde boğularak öldürüldüğü, ardından cesedinin halıya sarılarak götürüldüğü İstanbul'un Silivri ilçesinde ormanlık arazide yakıldığı belirlendi.

Saray ilçesinde yaşayan yolcu otobüsü sahibi Hasan Baş, 2006 yılının Temmuz ayında Gülnazik Baş ile evlendikten 3 ay sonra ortadan kayboldu. Gülnazik Baş, polise giderek o dönem 54 yaşında olan eşi için kayıp başvurusunda bulundu. Ancak, her yerde aranan Hasan Baş'ın izine ulaşılamadı. İlgili mahkeme, 2014 yılında 'gaiplik' kararı verdi ve düşüm işlemi yapılarak Baş'ın kayıp dosyası rafa kaldırıldı.

DOSYA YENİDEN RAFTAN İNDİRİLDİ

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Hasan Baş'ın öldürülmüş olabileceğini değerlendirerek, dosyayı tozlu raflardan indirip incelemeye aldı. Kurulan 5 kişilik özel ekip, aylar süren titiz çalışmada Baş'ın kaybolmasının ardından sahibi olduğu otobüs ile evinin eşi Gülnazik Baş tarafından satıldığını ve Metin Motor ile sevgili olarak birlikte yaşamaya başladığı tespit edildi.

ÖNCE BOĞUP, SONRA YAKMIŞLAR

Özel ekip, Gülnazik Baş'ın üvey oğlu Murat Karadeniz'i gözaltına alarak sorguladı. Karadeniz, yıllardır haber alınamayan Hasan Baş'ı öldürdüklerini anlattı. Karadeniz, kendisinin de bulunduğu evde üvey annesi Gülnazik Baş, sevgilisi Metin Motor ve kızı Elif Yanar ile akrabası Gülsüm Sevgi ve onun sevgilisi olan, o tarihte Kırklareli'nde askerlik görevini yapan Nuri Yıldız'ın yaptığı planla emekli maaşı, otobüsü ve evini alabilmek için öldürdüklerini söyledi.

Polis, düzenlenen operasyonla Gülnazik Baş, kızı Elif Yanar, Metin Motor, Nuri Yıldız ve Gülsüm Sevgi'yi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularında şüphelilerden Gülnazik Baş, eşi Hasan Baş'ı öldürdüklerini itiraf etti.

İtiraflara göre, olay günü eve gelen Hasan Baş'ı üzerine atlayarak etkisiz hale getirip boğarak öldüren şüpheliler, daha sonra cesedi banyodaki küvette bir gün bekletti. Hasan Baş'ın cansız bedeni, daha sonra halıya sarılarak konulduğu araçla İstanbul'un Silivri ilçesinde bir ormanlık alana götürülerek, burada üzerine benzin dökülüp, yakıldı.

Polis, Hasan Baş'ı öldürdükten sonra Silivri'deki ormanlık alana götürüp, yaktıkları belirtilen şüpheliler Murat Karadeniz, Metin Motor ve Nuri Yıldız'a, yer göstermesi yaptırdı. Cumhuriyet savcısının gözetiminde birbirlerinden bağımsız olarak olay yerine götürülen 3 şüpheli de aynı noktayı gösterdi. Polis, Baş'ın yakıldığı bölgede, dedektör köpeğiyle geniş kapsamlı delil arama çalışması yaptı.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Polisteki sorguları tamamlanan 6 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Saray'da adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüphelilerden Gülnazik Baş, 'kasten ve tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek', diğer 5 şüpheli ise 'tasarlayarak adam öldürmek' gerekçesiyle tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Baş Tekirdağ Saray 3.Sayfa Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (24)

KARA:

3 seçenek var o yıllarda orada görev yapan savcı hakim emniyet müdürü iş yapmamışlar başlarından savmışlar bu kişiler değişince yeni gelenler olayı aydınlatmış tebrikler.

26
0
yanıtYanıtla
saenes:

öyle olmuyor işte. bazen olayın gidişine bakılır ki. burda öyle olmuş.

yanıt0
yanıt2
BATTALGAZİ:

Devlet hala bunları beslesin idamı getirmeyenler büyük vebal altındadır ve bunu ahirette nasıl ödeyecekler çok merak ediyorum

20
2
yanıtYanıtla
!:

gözlerinizi dört duvar doyursun

21
0
yanıtYanıtla
saenes:

o kadar mı? cani olmanın cezası bu olmamalı. herbiri için kısas gerekiyor.

yanıt1
yanıt0
Yorumsuz:

Tövbe tövbe askiniz batsin sizin

17
0
yanıtYanıtla
Kader:

Allah kahretsin seni kadın bunca sene nasıl yaşadın bundan sonra çürük hapislerde adalet eninde sonunda yerini buluyor birde idam gelse ne güzel olur böyle şirlet insanlar için belki bir şeyler düzelir

16
0
yanıtYanıtla
BAKINIZ:

KADINLAR MELEKTİR

1
14
yanıtYanıtla
Ferit:

Derler ki, Kadına şiddet var. Aslında kadın mezalimi var. Bu güne kadar hiç mal mülkü için kocası tarafından öldürülen bir kadın duydunuz mu ? Ama bir çok kadın sevgilisiyle birlik olup kocasını öldürmüş veya öldürtmüştür. Bunu defalarca günlük hayatımızda yada haberlerde duyduk. Kadınların ruhu para olmuş para. . .

12
2
yanıtYanıtla
ADAR:

asayiş ekipleri 12 yıl aradan sonra ne oldu da dosyayı raftan indirdi acaba?

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title