Haberler

12 Yaşındaki Necdet, 39 Kilo Vererek Hayata Bağlandı

Van'da yaşayan obezite hastası 12 yaşındaki Necdet İtah, Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesiyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan mide küçültme ameliyatının ardından, 160 kilodan 121 kiloya düştü.

Van'da yaşayan obezite hastası 12 yaşındaki Necdet İtah, Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesiyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan mide küçültme ameliyatının ardından, 160 kilodan 121 kiloya düştü. Kilosu nedeniyle sürekli yatan ve nefes almakta bile güçük çeken İtah, Van'a döndükten sonra arkadaşlarıyla dışarıda oynamaya başladı.

İpekyolu İlçesi Esendere Mahallesi'nde yaşayan, inşaat işçisi Hamza İtah'ın 4 çocuğundan biri olan Necdet İtah, 4 yaşından beri obezite hastası. Kilosundan dolayı hiç okula gidemeyen İtah, nefes almakta bile güçlük çekiyordu. Gün geçtikçe kilo almaya devam eden Necdet İtah, en son 160 kiloya ulaşınca, Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Oğlunu 4 yaşından beri sürekli doktora götürdüklerini fakat hiçbir çare bulamadıklarını söyleyen baba Hamza İtah, aşırı kilosu nedeniyle tedaviye götürülmesinde bile zorluklarla karşılaştıklarını söyledi.

Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yoğun bakımdayken Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesiyle geçen 18 Şubat'ta ambulansla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Necdet İtah, burada yapılan tetkiklerin ardından ameliyata alındı. Geçen Mart ayı başında yapılan başarılı mide ameliyatının ardından 1.5 ay önce taburcu olan İtah, 39 kilo vererek ilk defa yaşıtları gibi dışarda top oynamaya başladı.

Arkadaşlarıyla birlikte olmanın kendisini çok mutlu ettiğini anlatan İtah, futbolcu olmak istediğini söyledi. Baba İtah ise oğlunun kilo vermesini ve tekrar hayata bağlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Bize destek olan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Oğlum son günlerde yemek yiyemiyor ve konuşamıyordu. Ankara'da yapılan ameliyatın ardından oğlum kilo vermeye başladı. Bu ay tekrar Ankara'ya gitmem gerekiyordu. Fakat paramız olmadığı için götüremedik. Umarım destek çıkan olur ve kontrol için götürebiliriz dedi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Yağmurlu ise İtah'ın morbid obezitesi olduğunu belirterek, Necdet İtah bize geldiğinde, kilosu 160 civarındaydı. İtah, kilosu nedeniyle, hiç okula gidememiş ve ciddi gelişimsel problemleri de vardı. En son yoğun bakıma yatırmışlar. Orada bir cerrah Sağlık Bakanlığı aracılığıyla bize ulaştı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kapalı yöntemle tüp mide ameliyatı yapıldı. Bu ameliyat Türkiye'de bu yaşta bir çocuğa ilk defa yapıldı. Midesinin yüzde 70'ini aldık. Ameliyat gayet başarılı geçti. İtah en son 121 kiloya düştü. İtah'ı sürekli takip ediyoruz. Tekrar görmemiz gerekiyor diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Gülay ÖZEKVAN, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Üniversitesi Sağlık Bakanlığı Dursun Odabaşı Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title