Haberler

12 Eylül Davası

105 yaşındaki Berfo Ana, Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 12 Eylül davasına müdahil olarak katılarak, taleplerini mahkemeye iletti.

105 yaşındaki Berfo Ana, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 12 Eylül davasına müdahil olarak katılarak, taleplerini mahkemeye iletti.

Berfo Ana, kardeşi Torun Karakaya, oğlu Mikail Kırbayır ve kızı Fatma Kırbayır ile Ankara Adliyesi'ne gelerek, 12 Eylül duruşmasına katıldı.

"HİÇ KURTULUŞU YOK KENAN EVREN MAHKEMEYE GELMELİDİR"

Adiye çıkışında gazeteciler açıklamalarda bulunan Fatma Gülmez, "Hiç kurtuluşu yok, Kenan Evren mahkemeye gelmelidir. Bizim sabrımızı taşırmasınlar. Benim ağabeyim paramparça olmuştu. Bunu Türkiye'ye anlatamıyor muyuz, yeter artık kardeşim, babam kan kustu. Bunları yaşayan Fatma Gülmez'im ben. Bana karakollara gitmek yasaktı. Hukuku arıyoruz" şeklinde konuştu.

"AĞABEYİMİN KEMİKLERİNİ VERSİNLER"

Feryat ederek, yetkililere seslenen Gülmez, "Ağabeyimin kemiklerini versinler. Katillerini bulsunlar. Neden getirmiyorlar? Dağa da çıkaran bunlar, anaları ağlatanlar da bunlar. Bizi cahilce buralara kadar geldim. İlla ki silah alıp birbirimizi mi vuralım? Benim de evlatlarım var, ailem var" ifadelerini kullandı.

Gülmez, Kenan Evren'in mahkemeye getirilmesini isteyerek, "Babamın gözüne baka baka küfür etti. 'Bastonunu çıkar, sakalını çıkar' dedi. Benim babam ölmüş, onun yüzüne tüküre tüküre söylüyorum. Benim babam, ağabeyim nasıl öldüyse, Kenan Evren de öyle ölecek. Kenan Evren gelsin yüzüne tüküreceğim" dedi.

"CEMİL KIRBAYIR 'KAÇAKTIR' DİYE DİRETİLİYOR"

Berfo Ana'nın kardeşi Torun Karakaya ise, mahkemede 12 Eylül döneminde gözaltındayken kaybolan yeğeni Cemil Kırbayır'ın 'kaçak' olduğu yönünde diretildiğini belirterek, "İşin asıl resmi, TBMM Araştırma Komisyonu'nda bulunmaktadır. Bunu avukatlarımız biliyor" diye konuştu.

"NE ŞEKİLDE GETİRİLİRLERSE GETİRİLSİN, SANIK SANDALYESİNE OTURTULMASINI İSTİYORUZ"

İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan ise, "Bugün Berfo Ana'nın mahkemede tek bir isteği vardı. 'Kenan Evren mahkemeye gelsin' dedi. 105 yaşındaki bir insan bugün tekerlekli sandalyede de olsa buraya geliyorsa, Kenan Evren de Tahsin Şahinkaya da buraya çok rahatlıkla gelebilirler. Biz bu davanın sanıklarının bu mahkemeye getirtilmesini istiyoruz. Ne şekilde getirilirlerse getirilsin, sanık sandalyesine oturtulmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, 105 yaşındaki Berfo Ana, taleplerini mahkemeye ileterek, Ankara Adliyesi'nden yakınlarının da yardımıyla ambulansa taşınarak, İstanbul'daki evine götürüldü. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemil Kırbayır Kenan Evren Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title