Haberler

10 Yıl Aradan Sonra Botan Çayında Rafting Heyecanı

Güncelleme:

Siirt Valisi Ahmet Aydın,'Botan Vadisinin muhteşem güzelliğini tüm dünya'ya tanıtacaklarını' söyledi.

Siirt, Botan Çayında Rafting yapıldı.

Valilikçe düzenlenen ve Yerlibahçe ile Eğlence köyleri arasındaki 8 kilometrelik bir parkurda gerçekleştirilen raftinge katılan Vali Ahmet Aydın, beraberinde AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Ulaştırma Bakanlığı Deniz ve İç Sular Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Vali Yardımcısı Mustafa Pala ve bazı kaymakamlarla rafting heyecanı yaşadı.

Vali Aydın, 'Rafting öncesi yaptığı açıklamada, bölgenin Botan Vadisi gibi görülmeye değer pek çok doğal güzelliğe sahip olduğunu ifade ederek, bölgede sırlar içinde sırların saklı olduğunu,ve Botan Vadisinin muhteşem güzelliğini, tüm dünya' ya tanıtacaklarını' dile getirdi.

"Huzur ve barış olduğunda, bölgede çok daha güzel cennetler var" diyen Aydın,' Botan Çayı ve vadisini en kısa zamanda değerlendirmeye yönelik çalışmaları başlatacaklarını' söyledi.

Aydın, amaçlarının Botan Vadisi'ni turizme kazandırmak olduğunu anlatarak, "Bu kapsamda buraya soyunma odaları ve dinlenme yerleri yapacağız."dedi.

İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ise,'çözüm süreciyle dostluk ve barış içinde raftingin bölgede gelişeceğine inandıklarını kaydederek, tüm dünyadan insanların rafting yapmak için bölgeye geleceğini' söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve üniversitelerin katkısı ile Botan'da bir Rafting merkezi kurup herkesin bu merkezden yararlanmasını istediklerini ifade eden Domaç," Botan Çayı'nda herkesin yararlanabileceği bir Rafting merkezi kurmak istiyoruz. Bugün hep birlikte Rafting yaptık. Oldukça da keyifli geçti. Bu barış, kardeşlik ve dostluk sürecinde bunun çok daha gelişeceğine inanıyorum. Siirt ve bu yörede yaşan insanlar dünya ile bir kez daha kucaklaşacaklar ve turizm burada gelişecektir."diye konuştu.

Etkinliğe katılanlar da Botan Çayı'nda Rafting yapmanın heyecan verici olduğunu anlatarak, herkesi bölgeye davet ettiklerini belirttiler.

Botan Vadisinin eşsiz güzelliğinde yapılan Raftinge, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, bazı sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ulaştırma Bakanlığı Ahmet Aydın Botan Çayı Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title