Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Köse Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda konuşan Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, demokrasinin gelişmesinde, ilerlemesinde, çocuk ve gençlerin iyi yetişmelerinde gazeteciliğin çok ciddi, çok büyük ve önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Gazetecilerin toplumun eli, gözü, kulağı olduğunu vurgulayan Doruk, şöyle devam etti:

"Gazetecilik ilkelerine riayet edip böyle devam edersek, inanıyorum ki Türkiye'nin son 10 yılına bu anlamda ciddi bir katkısı olacağını düşünüyorum. Gazetecilerin söyledikleriyle, yaptıklarıyla ve yazdıklarıyla bilinçleniyoruz. Basına verdiğimiz değer de ondan anlaşılıyor. Siz ne yazarsanız biz onları görüyoruz. Siz ne kadar ilkeli, ahlaklı, tutarlı habercilik yaparsanız, toplumun da o anlamda ilerleyeceğini düşünüyorum. Gelecekte daha nitelikli gazetecilik ve gazetecilerimizin özlük haklarının iyileşmiş, toplumda hak ettiği değeri görmesi temennisinde bulunuyorum."

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ise, bir ülkede demokrasileri güçlendiren ve geliştiren en etkin unsurlardan birisinin, meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine riayet eden bir basının varlığı olduğunu ifade etti.

Basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurunun sağlamlığı ve demokrasinin güçlenmesi açısından da önem arz ettiğini vurgulayan Aygün, şunları söyledi:

"Medya çalışanlarımızın kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar takdire şayandır. İnanıyorum ki gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ilimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edeceklerdir."

Programa, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ve gazeteciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gazeteciler Günü Şerif Aygün Gümüşhane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title