Haberler

10 Bin İzmirli, Atatürk Portresiyle Yürüdü

İZMİR'de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıl dönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Kordon'dan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen İzmirliler, 350 metrelik Atatürk portresini özenle başlarının üzerinde taşıdı.

İZMİR'de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıl dönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Kordon'dan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen İzmirliler, 350 metrelik Atatürk portresini özenle başlarının üzerinde taşıdı.

İzmir Limanı önünde toplanan yaklaşık 10 bin İzmirli, Cumhuriyet Meydanı'na kadar Kordon boyundan yürüdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP'li milletvekilleri, CHP ilçe belediye başkanları ve örgüt yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte İzmirliler, 350 metrelik Atatürk portresini başlarının üstünde elleriyle taşıdı. Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarının seslendirdiği Atatürk'ün sevdiği şarkılara meydanı dolduran İzmirliler de eşlik etti. Yürüyüşe katılıp İzmirlilerin Ata sevgisine ve coşkusuna hayran kaldığını belirten ünlü sanatçı Haluk Levent, "Ben buraya sanatçı olarak değil görevini yerine getirmesi gereken bir birey olarak katıldım. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu organizasyonunun muhteşemliği karşısında da sizleri selamlamak istedim" dedi. Haluk Levent, Kent Orkestrası'nın seslendirdiği "Böyledir bizim sevdamız" adlı türküye de eşlik etti.

'ÇOK ÖZLEDİK ATAM SENİ'

Yürüyüş sonunda alanda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Tam kaybettik dediğimiz bir anda bize özgürlüğü, bize umudu, bize yurttaş olma bilincini yeniden hatırlatan, makus talihimizi yenip tarihimizin akışını değiştiren, aydınlık ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük mimarı büyük liderimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e sevgi, saygı, özlem yetmez. Sana gönül, vefa, can borcumuz var.  79 yıldır Türk milletinin Ata'sına olan hasreti hiç dinmedi. Özlem hiç bitmedi. İçimizdeki sevgi gram azalmadı. Azalmak ne kelime, kar topu gibi büyüdü de büyüdü. Çok özledik Atam seni. Karizmanı, asaletini, zarafetini, cesaretini, devlet adamlığını, adam gibi adamlığını, vizyonunu, barışa olan inancını, içindeki o insan sevgisini, demokratlığını, hakka hukuka olan saygını, bağlılığını, çağdaşlığını, ilericiliğini, aydınlığını çok ama çok özledik."

'ÇOK BÜYÜKSÜN ATAM ÇOK'

Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize karanlık ve taassup yerine bilimin, sanatın ve aydınlığın yolunu gösterdiğin, en sıkıntılı anlarda bile umudumuzu, cesaretimizi yitirmememiz gerektiğini öğrettiğin için sana minnetarız Atam. Düne kadar adının anılmasına bile tahammül edemeyenler bugün birden 'Atatürkçü' kesildiyse, çok büyüksün Atam çok. 'Bir zaman gelir, beni unutturmak isteyen çabalar belirebilir. Fikirlerimi inkar edenler, beni çekiştirenler çıkabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar güçlüdür ki, Hindistan'dan, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir' sözünün değerini bugün daha iyi anlıyoruz. Nasıl bir enerji kaynağısın ki, hala yolumuzu aydınlatmaya devam ediyorsun. Gün cumhuriyetimizin temel ilkelerimize, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılma günüdür. Gün, adalete ve özgürlüklere sahip çıkma günüdür. Kimse karanlıktan çıkış için başka yollar, başka formüller aramasın. Bizim aydınlık yolumuz Atatürk, umudumuz Cumhuriyet'tir. O bir ışık. Asla sönmeyecek. ve açtığı bu yoldan kimse dönmeyecek."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Türkegül Kocaoğlu Aziz Kocaoğlu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title