Haberler

Eski Baro Başkanı Yücel Sayman için İstanbul Barosu önünde tören

Güncelleme:

Eski Baro Başkanı Yücel Sayman için İstanbul Barosu önünde tören 82 yaşında hayatını kaybeden eski İstanbul Barosu Başkanı ve Avukat Prof. Dr. Yücel Sayman için İstanbul Barosu önünde bir tören düzenlendi.

Eski Baro Başkanı Yücel Sayman için İstanbul Barosu önünde tören

İSTANBUL - 82 yaşında hayatını kaybeden eski İstanbul Barosu Başkanı ve Avukat Prof. Dr. Yücel Sayman için İstanbul Barosu önünde bir tören düzenlendi. Törene katılan meslektaşları Sayman'ı uğurlarken gözyaşlarını tutamadı.

Bir süredir kanser tedavisi gören ve geçtiğimiz gün 82 yaşında hayatını kaybeden eski İstanbul Barosu Başkanı ve Avukat Prof. Dr. Yücel Sayman için İstanbul Barosu önünde bir tören düzenlendi. Törene Sayman'ın ailesi ve sevenleri, İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile çok sayıda avukat katıldı. Törende Sayman'ın tabutuna çiçekler bırakılırken, ailesi, sevenleri ve meslektaşları gözyaşlarını tutamadı.

"Gerçek bir hocayı kaybettik"

Törende bir konuşma yapana İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, "Hukuk için atan bir yürekti o. Yaşamı boyunca ders veren bir gerçek hocayı kaybettik. O yürek duruncaya kadar hep insan hakları adına, hukuk adına, demokrasi adına geride bıraktığı bir mücadeleyi simgeledi aslında. Bir özgün dönemin baro başkanlığını yaptı. Hepimize dersler bıraktı. Hukuk sanattır demişti. Hem gerçek bir hukukçuydu, hem de akademisyen olarak gerçek bir avukattı. Bütün bunların ötesinde gerçek bir de sanatçıydı. Dünyaya hem hukuk hem de sanat yönüyle bakan kendi yaşamını da bu anlamda biçimlendiren, olduğu gibi görünen göründüğü gibi olan bir insandı" diye konuştu.

"İlkeli duruşu olan ender bir insandı"

Törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise, "Yücel Sayman bir avukat olarak ve bir akademisyen olarak yasama, yürütme ve yargı kuvvetler ayrılığında yargının en önemli noktası saygı olarak bana göre özlü şahsiyetlerden biriydi. Savunmanın kutsallığına inanan ve özellikle hak ve özgürlükler, hukuk devleti konusunda, analitik ve felsefi derinlemesine fikirleri ile hepimizin zihinlerinde ayrı bir yeri var. Akademisyenliğinden çok şey öğrendik, avukatlık mesleğindeki ilkeli duruşundan, demokratik ve hak ve özgürlükler noktasındaki o ilkeli duruşundan hayatı boyunca taviz vermeyen ender kişiliklerden biriydi. Tüm meslektaşlarımın başı sağ olsun" dedi. Törenin ardından Sayman, alkışlar ve gözyaşları için cenaze namazının kılınacağı Şakir'in camiine uğurlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Barosu Yücel Sayman Genel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title