Haberler

11. Geleneksel Olur Akdağ Şenlikleri Yapıldı

11. Geleneksel Olur Akdağ şenlikleri yapıldıERZURUM - 11. Geleneksel Olur Akdağ şenlikleri Muhteşem doğa güzelliği içerisinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

11. Geleneksel Olur Akdağ şenlikleri yapıldı

ERZURUM - 11. Geleneksel Olur Akdağ şenlikleri Muhteşem doğa güzelliği içerisinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Sabahın erken saatlerinde Akdağ'a giden Olurlular, çadırlarını kurarak cağ kebap ve semaver çay keyfi yaptı.

Akdağ şenliklerinin açılış konuşmasını yapan Olur Belediye Başkanı Tahsin Oktay, "İlçemin güzel insanları sizlerle ne kadar övünsem azdır. Her şeyin en iyisine layıksınız yola çıktığımızda başkan değil sizlerin hizmetlisi olarak başladık. 2015 yılında Belediye Başkanımız Rüstem Polat'ın rahmetli olması nedeni ile Akdağ şenliklerini yapamadık. Akdağ şenliklerinin kutlamasında Rahmetli Rüstem beyin çok emeği vardır. Buradan başkanımızı rahmetle anıyorum. 2016 yılında ise güvenlik sorunu nedeni ile yapamadık ama şimdi Rüstem başkanın bıraktığı yerden biz bayrağı devraldık. Bundan sonra daha da iyi bir şekilde festivaller yapacağız bunun sözünü buradan veriyorum. En güzel güreşlerin Olur'da olduğunu söylüyorlar. Peygamber ve Ata sporumuz güreşi devam ettireceğiz" dedi.

"Biz Olur'u festivaliyle olsun çalışmalarımızla olsun daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum" diyen Başkan Oktay, "Burası eğlence yerimiz birlik ve beraberlik kaynaşma yerimizdir. Olura yapılan bütün yatırımlarda ve kültürel etkinliklerde yardımlarını esirgemeyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür ederim. Ayrıca şenliğimize iştirak eden AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, sanki Erzurum milletvekili değil Olur'un milletvekili gibi iki ayda bir uğrayarak dertlerimizi dinliyor. Her başımız sıkıştığında sayın vekilimizin yanına gidiyoruz her şeyimize çözüm üretiyor. Ben buradan tüm hemşehrilerimiz adına sayın vekilime teşekkürü bir borç biliyorum" diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, yaptığı konuşmada, "Şenlikler birlik ve beraberliğimizin yaşatıldığı ve kardeşliğimizin simgesidir. Olur ilçemizin bu güzel yerine Erzurum'dan, Ankara'dan, İstanbul'dan, Ankara'dan, Bursa'dan, Sıla-i rahim yaparak buraya gelen hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Cazgır Fuat Özbay'ın ustaca sunumu ve manileri ile coşan karakucak severlere şeker tadında kıran kıran güreşler seyrettiler. 3 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen festivalde orman içerisinde halay çekip doyasıya eğlenen vatandaşlar, daha sonra halk ozanlarından Erol Ergani ve Beyzade'nin türkü ziyafetini yaşadı.

Birlik ve beraberliğin yaşandığı Akdağ Şenliklerine gelen davetlilerin yapılan hizmetler için Olur Belediyesine teşekkür etti. Akdağ'ın meydan ağası ise 25 bin 500 TL ile yeniden Şakir Alataş seçildi. Akdağ'ın baş pehlivanı da Abdullah kara oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Rüstem Polat Erzurum Akdağ Genel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title