Haberler

FT: El Nusra ve IŞİD, ABD'ye Karşı Birleşiyor

Güncelleme:

Financial Times gazetesinde, ABD hava saldırılarının 'farklı cihatçı grupları ortak noktada birleştirdiğine' dair bir analize yer verildi.

Beyrut'tan bildiren Erika Solomon ve Washington'dan Geoff Dyer'in imzalarını taşıyan analizde, birbirlerinden farklı stratejiler benimseyen cihatçı grupların, 'kendi aralarındaki ihtilafı sonlandırıp güçlerini Esad'a ve Batı'ya odaklanmak üzere birleştireceklerini söyledikleri' yazıyor.

'IŞİD'LE BARIŞ MÜZAKERELERİ'

Radikal İslamcı grupların Batı'yı artık 'ortak düşmanları' gibi gördükleri belirtilen yazıda, Suriye'deki El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi savaşçılarının IŞİD'le 'barış' müzakereleri yaptıkları belirtiliyor.

Analiz şöyle devam ediyor:

"ABD'nin hava saldırıları öncesinde, iki cihatçı grup farklı stratejileri ve kaynaklar için yürütülen rekabet nedeniyle, bir yılı aşkın süredir savaş halindeydi. Bu çatışmalar, Esad'ı devirmeye çalışan ılımlı muhalif güçlerin nüfuz sağlamalarına yardımcı oldu, fakat İslamcıların muhalefet üzerinde hâkimiyetlerini artırmaları üzerine bu nüfuzu da kaybettiler."

"ABD hava saldırılarının geçen hafta yalnızca IŞİD'i değil, Nusra'yı da hedef almaları üzerine, Nusra'nın savaşçıları ve bazı radikal İslamcı düşünürler 'İslam'a karşı savaş' olarak adlandırdıkları operasyona karşı aralarındaki bağları güçlendirmeleri çağrısı yaptı."

ABD'Lİ UZMANLAR: ARALARINDAKİ KİN BÜYÜK, BİRLEŞMEZLER

Financial Times, El Nusra'nın liderliğine yakın bir kaynağın da şu sözlerini aktardı: "Çoğu Nusra savaşçısı, Esad ve Batı'ya tam olarak odaklanabilmek için IŞİD'le mücadeleye son verilmesini istiyor."

Gazete, ABD'nin 'ulusal güvenliğine doğrudan tehdit oluşturduğu' gerekçesiyle IŞİD'in yanı sıra Horasan adlı örgütü de hedef aldığını hatırlatıyor ve Amerikalı uzmanların IŞİD ve El Nusra arasında 'büyük bir kin olduğu' gerekçesiyle yakınlaşma olmayacağı görüşünde olduğunu belirtiyor.

Amerikalı uzmanlara göre, "El Nusra ve IŞİD arasındaki bölünme, ittifak oluşturamayacak kadar derin."

IŞİD'E KATILIMDA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

Gazete, El Nusra Cephesi'nin hava saldırılarına karşı ABD'yi tehdit ettiğini de hatırlatıyor. Yazıda, diğer örgütlerden ayrılıp IŞİD'e katılanların da sayısının arttığına dikkat çekiliyor.

Ahrar el Şam örgütünden bir savaşçı da "Her zaman IŞİD'e katılanlar olmuştur, fakat artık bu hızlandı, duygusal bir akım yarattı" diyor.

Gazeteye konuşan Ahrar el Şam ve El Nusra, cihatçı örgütler arasındaki barışın ancak ABD öncülüğündeki hava saldırılarına karşı olabileceğini belirtiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Washington El Nusra Beyrut Times Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kim? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (64)

köroğlu:

ışıd bizim başaramadığımızı siz başarın kökünü kazıyın pkk nın affetmeyin

51
19
yanıtYanıtla
bedirhan:

inşallah kürtlerden vazgeçtikleri gün sizin başınıza bela olurlar

yanıt0
yanıt0
işte:

Bedirhaniler tarihte ingiliz kürdü diye geçerler

yanıt0
yanıt0
osmanlı:

bedirhan üstüne niye alınıyosun. kürtlerden bahsetmiyor pkk dan bahsediyor

yanıt0
yanıt0
TURKKANI 01:

kerkuk ve musula yabanci guclerin ve ic savasin olusturdugu boslukla bir mermi bile sikmadan giren kurtler, simdi anlayin bakalim memleket sahibi olmak ve devlet kurmak neymis, bir iki koyu koruyamayanlar kocaaaaa turkiyeyi istiyorlar akil yoksunlari

50
3
yanıtYanıtla
müslüman KÜRD:

Eğer tc kobani ve oradaki köylerde ki insanları almasa veya zorluk cıkarsa şimdi insan kıyımı olacaktı Allah T. C den razı olsun

21
29
yanıtYanıtla
Elazığlı:

ABD nin sonu terörden olacak. bu kadar terörü besle. . . . terör ABD

43
3
yanıtYanıtla
Baran:

Türkiyeyi bölme hayali kuranlar 2015 te Komunist Kurdistan ilan edecektiler. . Işid çıktı şimdi hayal kuracak beyinleri bile kalmadı. Beyinlerini bile dağıttı. Bazılarının kellesini kör bıçakla kesip beynine kan gitmez hale getirdiler. Zalimin hakkından zalimler gelir.

39
5
yanıtYanıtla
corc:

sen zalim, işit zalim bakalım kim kimin hakkından gelecek

yanıt0
yanıt0
TEZGAHTAR YAŞAR:

KEKOLAR GİDİN TAŞLA MOLOTOF ATIN BELKİ KAÇARLAR SİZİN 2 GRAMLIK BEYNİNİZ ANCA BUNA YETER

27
6
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title