Haberler

Facebook Her Üyesi İçin 10 Bin Dolar Tazminat Ödeyebilir

Güncelleme:

Üyelerinin mesajlarını tarayarak kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiğini iddia edilen Facebook'un kullanıcı başına 10 bin dolar tazminat ödemesi isteniyor.

Kullanıcılarının gizliliğini iddia ettiği gerekçesiyle son dönemlerde sıkça gündeme gelen Facebook, benzer bir iddia yüzünden mahkemeye verildi.

FACEBOOK KULLANICISI CAMPBELL KONUYU MAHKEMEYE TAŞIDI

1.35 milyar aktif kullancısı bulunan Facebook'un yasalara aykırı olarak üyeler arasındaki mesajlaşmaları taradığı ve bu sayede hangi üyeye hangi reklamı göstereceğine karar verdiği iddia ediliyor. Facebook kullanıcısı Matthew Campbell, konuyu mahkemey taşıdı ve sosyal medya sitesinin bu uygulamasından solayı üyelerine tazminat ödemesini talep etti.

REKLAM GELİRİNİ ARTTIRMAK İÇİN KULLANICILARIN PROFİLİNİ ÇIKARIYOR

Yaklaşık 2 senedir bu uygulamaya devam eden Facebook, bu sayede kullanıcılarının profilini çıkarıyor ve onlara ilgilerini çekecek reklamları sunarak bu alandaki gelirini arttırıyor.

FACEBOOK: KANUNLAR DIŞINDA HAREKET EDİLMEDİ

Bu iddianın mahkemeye taşınması üzerine Konuyla ilgili bir açıklama yapan ABD merkezli şirket, Facebook'un bu uygulama kapsamında kanunların dışında hareket etmediği belirtildi.

FACEBOOK TARİHİ BİR TAZMİNAT ÖDEYEBİLİR

Şikayeti inceleyen Yargıç Phyllis Hamilton davanın açılmasına karar verdi. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde görülecek davanın Facebook alehinde bir kararla neticelenmesi durumunda şirketin tarihi bir tazminat ödemek zorunda kalabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Facebook Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500

Yorumlar (16)

Demir adamMobil-IOS:

Inanmıyorum

8
0
yanıtYanıtla
ole:

Hesap numaramı veriyorum. 8000 $ ım var 10000 inide alınca bedelsiz askerlik tamamdır

2
1
yanıtYanıtla
tt:

bedelsiz olmaz bedelli olur o

yanıt1
yanıt0
Face faceMobil-ANDROID:

Bence de kapatsinlar bu sacma siteyi insanlar nerdeyse her anini bu araya yaziyor ya da kendini yazmak zorunda hissediuor sonrada evde olmadigini bilen hirsiz niyetli insanlar cup eve.... Bu yazdigim zararllarndn sadece biri

3
0
yanıtYanıtla
NiğdeliMobil-IOS:

Abd arkasında durur beş kuruş vermezler bu para ülkeyi bitirir şakası bile mümkün değil

2
1
yanıtYanıtla
Kalpsiz beymobilWeb@haberler.com:

Bence bu da bir reklam daha fazla üye toplamak için reklam yapıyorlar

2
0
yanıtYanıtla
zavirMobil-ANDROID:

oh be bn calisiyordum istifa ettim bundan sonra ki isim face acmak gecede uyumam her 24 saatte 24 face yuzlerce facem olur.holding kuracam isminide buldum FACEHOLDING

0
1
yanıtYanıtla
beşnoktamobilWeb@haberler.com:

Tüm sülalenin hesabıni kendi üzerime aliyom aga varsin piyango çikmasin

1
0
yanıtYanıtla
Yılmaz:

Tüm borçlarım kapanır 90 milyar borcum var

1
0
yanıtYanıtla
emre emreMobil-ANDROID:

dava son derece mantıklı.bu israilliler facebook sayesinde insanların yüzlerini taratarak tüm dünyayı fişliyorlar.haberiniz yok.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title