Haberler

Erzincan Karanlık Kanyon'da Nefes Kesen Atlayış

Karanlık Kanyon'da nefes kesen atlayışERZİNCAN'ın Kemaliye İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Doğa ve Kültür Festivali, birbirinden renkli görüntülere sahne oluyor.

Karanlık Kanyon'da nefes kesen atlayış

ERZİNCAN'ın Kemaliye İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Doğa ve Kültür Festivali, birbirinden renkli görüntülere sahne oluyor. Karanlık Kanyon'da düzenlenen basejump (serbest atlayış) gösterileri ise nefes kesti.

Kemaliye İlçesi'nde bu yıl 38'incisi düzenlenen Uluslararası Doğa ve Kültür Festivali yoğun ilgi görüyor. Gösterileri yakından görmek isteyen 79 yaşındaki Mehmet Özyal ve 60 yaşındaki Kıymet Karausta yakınları ile birlikte yabancı ve yerli sporcuların atlayış yaptıkları 550 metre yüksekliğindeki zirveye tırmanarak, sporcuları dualarla uğurladı. Kendi imkanları ile 1.5 saatlik bir tırmanışın ardından zirveye ulaşan Mehmet Özyal ile Kıymet Karausta burada bir süre hazırlıkları seyretti. Ardından 700 metre genişliğindeki vadiye gerilen çelik halat üzerindeki gondola binişlerini ilgi ile izleyen Mehmet Özyal ile Kıymet Karausta yabancı sporcuları dualarla ve el sallayarak atlayış noktasına gönderdi. İlk kez böyle bir şey izleme fırsatı bulduğunu ifade eden Mehmet Özyal, "Çok heyecanlı oluyor, memleketimizde bu sporların geliştirilmesini istiyorum. Dua ederek gönderdik, Allah kazadan beladan korusun" dedi.

Festival için Bolu'dan gelen bir kadın misafir ise atlayışları izlerken bile çok heyecanlandığını belirterek, "Üzerine para verseler denemeyeceğim bir şey. Allah kazadan, beladan esirgesin tüm sporcuları" diye konuştu.

Pazar gününe kadar sürecek festivalde Karanlık Kanyon'daki basejump gösterilerinin yanı sıra, yarasa adam uçuşları, dağcılık, bisiklet, Fırat Nehri'nde su sporları etkinlikleri düzenlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemaliye Politika Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title